Home Nieuws Man die het vertrouwen is verloren in de multiculturele samenleving, kijkt heel...

Man die het vertrouwen is verloren in de multiculturele samenleving, kijkt heel erg uit naar burgeroorlog

De Rotterdamse politica Gladys Cleve is door een voorbijgaande fietser racistisch bejegend. De man, die zichzelf Kees noemt, riep haar volgens Cleve toe dat ze ‘Op moest rotten naar haar eigen land’. Cleve, die geboren is in Nederland, confronteerde de man met zijn uitspraken en zette een video daarvan online.

Advertentie

De man fietste volgens DagOnline door de Rotterdamse wijk Vreewijk en schreeuwde racistische leuzen naar verschillende mensen. Cleve pikte het niet en sprak de man aan op zijn racistische gedrag. “Wij hebben niet gevraagd om jullie komst, dat moet je ook eens leren begrijpen”, zegt de man tegen de politica.

Het gesprek wordt opgenomen op film. Volgens de man zouden er 15 miljoen mensen in Nederland leven die er net zo over denken als hij. Hij refereert ook impliciet aan de racistische uitspraken van de minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok over de multiculturele samenleving. Hij vervolgt: “We hebben anderhalf miljoen PVV’ers. Wat denk je dat die op den duur gaan doen. Over een paar jaar hebben ze het hier al over een burgeroorlog en daar kijk ik heel erg naar uit. Wij hebben niet om jullie komst gevraagd,” aldus Kees.

https://www.facebook.com/gladys.pbar.9/videos/242631289901938/

Vorig artikelAhed Tamimi (17) komt vrij uit Israëlische gevangenschap
Volgend artikelTurks bedrijf weigert bouwcontract Amerikaanse ambassade Jeruzalem