Home Nieuws Maker racistische film Sylvana Simons aangehouden

Maker racistische film Sylvana Simons aangehouden

De politie heeft een 37-jarige man aangehouden die verantwoordelijk is voor het racistische filmpje over Sylvana Simons waarin haar gezicht is gemonteerd op het lichaam van een zwarte Amerikaan die opgehangen is door een witte lynchmob.

Advertentie

Het zou volgens de NOS gaan om een man van 37 uit Kudelstaart in de gemeente Aalsmeer. Hij heeft zich vanochtend zelf gemeld op het politiebureau.

Kandidaat Kamerlid Sylvana Simons wordt in het filmpje afgebeeld als een zwarte piet, een naakte Afrikaanse vrouw en als een door witte mensen gelynchte en opgehangen zwarte Amerikaan. De beelden zijn gemonteerd op een carnavalslied getiteld ‘Oh Sylvana’.

Uit onderzoek van de researchdesk van de NPO zou blijken dat de man meermaals racistische en islamofobe video’s publiceerde:

Zo plaatste hij een filmpje waarin Allah wordt afgebeeld als varken en een foto uit de strip Kuifje in Afrika, waarin een zwarte man een “oude dwergneger” wordt genoemd.

Dinsdag werd duidelijk dat de overheid zichtbare en onzichtbare maatregelen treft om de veiligheid van Sylvana Simons te garanderen.

Een fragment uit het racistische filmpje.
Een fragment uit het racistische filmpje.