Home Nieuws Maatschappelijke organisaties demonstreren tegen illegale blokkade Gaza

Maatschappelijke organisaties demonstreren tegen illegale blokkade Gaza

Aanstaande zondag demonstreren verschillende maatschappelijke organisaties op ludieke wijze tegen de illegale blokkade van Gaza. Actievoerders zullen met een boottocht door Rotterdamse wateren hun steun betuigen met de bewoners van Gazastrook en de Freedom Flotilla-3.

Advertentie

“Zondag 31 mei is het precies 5 jaar geleden dat de Mavi Marmara, een boot met hulp goederen onderweg naar Gaza, op internationale wateren werd aangevallen door het IDF. Bij de brute aanval op deze ongewapende activisten vielen 11 doden. Aan boord waren enkel voedingsmiddelen, medicatie en brandstof om de noodlijdende Gazanen te helpen. Wij herdenken de dappere poging van deze activisten om de illegale blokkade van de Gazastrook te trotseren”, schrijft de organisatie.

“Nog steeds duurt de illegale blokkade van Gaza voort. Nog steeds is Gaza een openluchtgevangenis waar maar zeer beperkt levensmiddelen en andere goederen worden binnengelaten. Tekort aan voedsel, medicijnen en brandstoffen ketenen de strook. De strijd tegen de illegale blokkade gaat echter door.

Daarom heeft ‘International Committee for Breaking the Siege of Gaza’ de Freedom Flotilla-3 op vaart gestuurd naar Gaza. Wederom om de illegale blokkade te trotseren en noodhulp te brengen. Aan boord van de bescheiden boot zitten medicijnen en zonnepanelen om elektriciteit op te wekken voor ziekenhuizen in de strook.”

De organisatie nodigt iedereen uit die zich uitspreekt tegen de illegale blokkade van Gaza om zich aan te sluiten bij de ludieke actie door de wateren van Rotterdam.

Dit als steunbetuiging voor de bewoners van de Gazastrook en protest tegen de illegale blokkade, als steunbetuiging voor de Freedom Flotilla-3 en ter herdenking van het Mavi Marmara incident.

De boottocht wordt georganiseerd door Palestijnse Platform voor Mensenrechten en Solidariteit, Al-Awda Netwerk, NIDA, Stichting Palestijnse VrouwenUnie, De Palestijnse Gemeenschap, Strijd Tegen Racisme en Internationale Socialisten Tussen 13:00 en 15:00 zal de boot door Rotterdam varen, gevuld met Palestijnse vlaggen en “Break The Siege”-spandoeken. Niet te missen dus!

Aanwezig zullen zijn maatschappelijke en politieke organisaties en publieke figuren waaronder:
Palestijns Platform Mensenrechten en Solidariteit
Al-Awda Netwerk
Beweging DENK
NIDA Rotterdam
Stichting Palestijnse Vrouwen Unie
De Palestijnse Gemeenschap
Strijd Tegen Racisme
Internationale Socialisten
Studenten voor Rechtvaardigheid Palestina