Home Nieuws Londense imam beschermde witte terrorist die hem dood wilde hebben

Londense imam beschermde witte terrorist die hem dood wilde hebben

Een imam van de Finsbury moskee in Londen waar in de nacht van zondag op maandag een terreuraanslag werd gepleegd op een groep moslims door een radicale witte terrorist, heeft de dader van de aanslag beschermd totdat de Britse politie arriveerde en de man kon worden overhandigd.

Een 48-jarige witte man reed met een witte bestelbus in op een groep moslims die buiten een moskee stonden na het gebed. De groep bekommerde zich op dat moment om een man die was gevallen en medische hulp nodig had. De 48-jarige geradicaliseerde witte terrorist riep volgens ooggetuigen dat hij alle moslims wilde vermoorden. Bij de aanslag kwam één man om het leven en raakten 8 mensen zwaargewond.

Imam Mohammed Mahmoud van de moskee in Finsbury Londen riep omstanders op om de aanslagpleger geen pijn te doen en hem vast te houden zodat hij aan de politie kon worden overhandigd. Terwijl de imam opriep tot kalmte schreeuwde de aanslagpleger volgens getuigen “Ik wil alle moslims doden, en heb mijn deel gedaan. Dood mij, dood mij”.

Imam Mahmoud riep daarop herhaaldelijk “Sla hem niet, overhandig hem aan de politie, houd hem in bedwang”, terwijl ook andere moslims om de dader gingen staan om hem te beschermen. De dader, een witte man van 48 jaar oud, bleef de omstanders na de aanslag nog provoceren en zei dat hij het nog eens zou doen. Eenmaal in het busje zwaaide hij zelfs naar de verzamelde menigte.

Scotland Yard en de Britse veiligheidsdiensten prijzen de terughoudendheid en kalmte waarmee de moslims waarop de witte terrorist het had gemunt, hebben vastgehouden en overhandigd aan de politie.

Tekst loopt door onder de video:

De aanslag komt slechts twee weken nadat de neonazi Tommy Robinson in een videoboodschap aankondigde dat er milities opgezet zouden worden om “Het islamprobleem weg te spoelen”. Tommy Robinson wordt door de extreemrechtse politicus Geert Wilders beschouwd als één van de dappere leiders in het Verenigd Koninkrijk.