Home Opinie Online database publiceert identiteit pro-Palestina studenten om toekomstige carrières te saboteren

Online database publiceert identiteit pro-Palestina studenten om toekomstige carrières te saboteren

Een nieuwe Amerikaanse website publiceert de identiteit van pro-Palestina studenten om ervoor te zorgen dat ze na het afstuderen geen baan kunnen vinden. Van wie de organisatie financiële steun krijgt is geheim.

Advertentie

In een professionele video te zien op YouTube dreunt een vrouwelijke stemacteur “Het is uw plicht om ervoor te zorgen dat de radicalen van vandaag niet de werknemers van morgen worden”.

Het project dat Canary Mission wordt genoemd heeft profielen van tientallen studenten en recent afgestudeerden op haar website geplaatst, naast dat van bekende activisten als Omar Barghouti, de oprichter van de Boycot, Divestment and Sanctions-beweging. Een ander deel van de studenten zijn actief voor Students for Justice in Palestine.

“De focus op jongeren en studenten is een poging om hen de mond te snoeren, door te dreigen dat er een prijs betaald moet worden voor het innemen van een standpunt,” zegt Ali Abunimah, oprichter van Electronic Intifada. “Het is een poging om hen te straffen en mensen ervan te weerhouden om op te komen voor waar zij in geloven.”

Naast de toewijding aan het documenteren van de identiteit van de pro-Palestina activisten, heeft Canary Mission veel moeite gestoken in het verborgen houden van de eigen identiteit, leden en donateurs. Er zijn geen namen van medewerkers, vrijwilliges, donateurs of bondgenoten op de site.
Zelfs het domeinnaam van de website is vastgelegd op een manier waardoor men de eigenaar niet kan achterhalen.