Home Nieuws Lionel Messi genoemd bij FIFA schandaal

Lionel Messi genoemd bij FIFA schandaal

Volgens de Argentijnse krant La Nacion zou de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond, iedere Ierse speler waartegen het Argentijnse nationale elftal speelde op 11 augustus 2010, 10.000 dollar hebben betaald om Lionel Messi niet te tackelen tijdens de oefenwedstrijd.

Advertentie

Met het nieuwe voetbalseizoen voor de deur wilde de voorzitter volgens de krant niet het risico lopen een schadevergoeding te moeten betalen aan FC Barcelona, als de sterspeler geblesseerd zou raken. Hij kon zich daar tegen verzekeren voor $5 miljoen, maar het betalen van 10.000 dollar omkoopgeld per Ierse speler zou goedkoper zijn.

De krant claimt daarnaast dat het oefenduel een gunst was voor de Ierse voetbalbond. Doordat Thierry Henry ten koste van Ierland met een handsdoelpunt zijn land Frankrijk naar het WK 2010 loodste, zou Blatter 5 miljoen dollar hebben betaald aan de Ieren en een oefenduel tegen het Argentinië van de sterspeler Lionel Messi hebben beloofd.

De Ierse voetbalbond noemt de aantijgingen vals en geeft aan dat de wedstrijd al in 2009 is gepland. In een persverklaring laat de Ierse voetbalbond weten juridische stappen te zullen ondernemen tegen de krant.