Home Opinie Lief moslimmeisje

Lief moslimmeisje

Lief moslimmeisje, ik las een column over jou van een ene Ari. Ari vindt jou leuk. Hij ziet je graag en fantaseert over de inhoud onder je hoofddoek. Ari wil zelfs een zwaardgevecht voor jou voeren met een sprookjesfiguur. Kijk dat is echte liefde. Ari heeft je goed bestudeerd. Je haakneusje vind hij geweldig en je olijfgroene huidskleur er perfect bij passen.

Advertentie

Ik las lief moslimmeisje, dat je blij was. Dat je het schattig vond. Dat begrijp ik wel hoor. Het is weer eens wat anders dan iemand die je hoofddoek langs je olijfgroen gezichtje wil trekken. Of “pssssst pssssst zina” toegefluisterd te krijgen van een van jouw mannelijke leden van je haakneus clan.

Maar laat je niet voor de gek houden moslimmeisje. Jij bent meer dan een exotische droom voor Ari. Jij bent een succesvolle onderneemster, een gehoofddoekte advocaat, CEO bij een groot bedrijf, een fantastische moeder en je bent het lievelingetje van je slecht Whatsappende pappie. Jouw strijd is dan ook fenomenaal. Je strijd voor de rechten van de islam, de allochtoon, Arabier, Berber, Marokkaan, voor je hoofddoek, of niet, je strijdt tegen vooroordelen van niet moslims, van moslims, tegen extremisme. Men ziet je zonder hoofddoek als een losgeslagen haram meisje en met als een interessant sexobject dat uitgepakt kan worden. Men oordeelt over de manier waarop je je hoofddoek draagt, over de kleur en over de reden. En je laat je niks door niemand wijs maken.

Lief moslimmeisje, bedankt dat jij er bent. Telkens wanneer er een strijd wordt gevoerd, sta jij vooraan. Altijd geef jij het meest, zonder daarover op te scheppen. In discussies weet jij altijd als geen ander de nuance te bewaren. Men denkt dat jij wordt onderdrukt en de hoofddoek met dwang opgelegd krijgt. Maar jij en ik weten wie de broek, of eigenlijk de beslissende hoofddoek, thuis draagt.

Lief moslimmeisje, wees jezelf. Je hebt geen glurende Ari’s en geen sissende Ali’s nodig om je omhoog te krikken. Jij weet dondersgoed dat het dragen van een hoofddoek het halveren van je toch al niet zulke grote kansen betekent. Maar je doet het en je vecht er voor en vaak met succes. Dolle Mina zou haar feministische vingers bij jouw verhaal aflikken.

Misschien ben ik wel een beetje jaloers op Ari. Misschien wel omdat hij je wel durft aan te kijken in het openbaar vervoer. Of omdat hij een column aan jou eerde. Ik hoop niet dat ik te laat ben en eer deze dan ook aan jou lief moslimmeisje. Ik weet namelijk dat de hemel niet onder je hoofddoek zit maar onder je voeten.