Home Nieuws Levenslange schorsing voor voetballer Amedspor

Levenslange schorsing voor voetballer Amedspor

De tuchtcommissie van de Turkse voetbalbond heeft de voetballer Mansur Çalar geschorst voor het leven nadat hij met een scheermes tegenstanders op het veld te lijf ging in het duel tussen Amedspor en Sakaryaspor.

Advertentie

Beelden van de meervoudige mishandeling op het voetbalveld gingen de wereld over. Çalar had tijdens het duel tussen Amedspor en Sakaryaspor een scheermes het veld opgesmokkeld en sneed hiermee zijn tegenstanders op hun lichaam en in hun nek. De derdedivisionist uit Diyarbakir wordt geplaagd door een slecht imago en staat bekend om haar vijandigheid tegenover Turkije. De fans van Amedspor scanderen regelmatig pro-PKK leuzen vanaf de tribunes en betuigen hun steun aan de terroristische organisatie PKK. Zo werd tijdens het duel met Sakaryaspor het nationale volkslied voor de wedstrijd verstoord door een fluitconcert en werden spelers belaagd en mishandeld tijdens de warming up.

Mansur Çalar is eerder al eens in hechtenis genomen voor het aanvallen van politieagenten. Wat deze onsportieve en ronduit schokkende aanval op zijn collega-sporters voor zijn verdere carrière betekent is nog even afwachten. De Turkse Voetbalbond heeft nog niet gereageerd op de mishandelingen.

Beelden van de mishandelingen door Çalar:

Foto’s van de wonden:
https://twitter.com/hzvandijk/status/1101916551232532480