Home Nieuws Leiders politieke partijen bijeen met Turkse president Erdogan

Leiders politieke partijen bijeen met Turkse president Erdogan

De Turkse president Erdogan heeft de leiders van de grootste politieke partijen in Turkije ontvangen in het presidentieel complex in Ankara.

De aanwezige politiek leiders waren premier Binali Yildirim van de AK-Partij, CHP-leider Kemal Kilicdaroglu en MHP-leider Devlet Bahçeli. De HDP was niet uitgenodigd voor de bijeenkomst.

Advertentie

President Erdogan ontving de leiders tien dagen na de mislukte militaire couppoging. Het gesprek duurde ongeveer 160 minuten.

HDP-leider Selahattin Demirtas was niet uitgenodigd voor de bijeenkomst. Hij noemde het  besluit om de HDP niet uit te nodigen “Rauw en onverstandig”. “Ik ben hier verdrietig over. We leven nu niet in een normale verkiezingstijd. Op de avond van de couppoging hebben we er een duidelijk standpunt tegen ingenomen. Hoe de andere oppositiepartijen dit kunnen verteren, is voor mij vreemd”, aldus Demirtas. HDP-leden verschijnen met regelmaat op begrafenissen van PKK-terroristen en zouden in de bewoordingen van de partijtop hun ruggen leunen tegen de terreurbeweging. Andere partijen hebben bezwaren tegen deze vorm van politiek van de HDP, waarbij dreiging van terreur achter de hand wordt gehouden.

Het is voor het eerst dat de leiders van de drie grootste politieke partijen in Turkije tegelijk bijeenkomen met president Erdogan in het presidentieel complex.

Erdogan Parti liderler2 Erdogan parti liderler1