Home Nieuws Leger Israël verbiedt soldaten Pokemon GO te spelen: te gevaarlijk

Leger Israël verbiedt soldaten Pokemon GO te spelen: te gevaarlijk

Het Israëlisch leger waarschuwt haar soldaten voor een nieuwe dreiging: het immens populaire mobiele telefoonspel “Pokemon Go”.

Het leger verklaart maandag dat het haar strijdkrachten heeft verboden om het spel te spelen op de militaire bases vanwege veiligheidsredenen.

In een richtlijn gericht aan soldaten en officieren, waarschuwt het leger dat het spel functies zoals de camera en locatiediensten activeert en gevoelige informatie zoals legerbasis-locaties en foto’s van de locaties ongewild kan lekken.

Het leger is ook bezorgd dat soldaten een vergelijkbare nep-applicatie downloaden die zich voordoen als “Pokemon Go” en informatie lekken vanaf de telefoons van de militairen.

Pokemon Go” spelers verkennen de straten en gebouwen in de echte wereld terwijl ze via een digitale kaart op hun mobiele telefoons fantasiecreaties proberen te vangen op hun scherm.

Voor Palestijnen is “Pokemon Go” een frustrerend spel om te spelen, omdat high-speed internet niet bestaat op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. Onder de voorlopige vredesakkoorden controleert Israël de draadloze netwerken in het gebied. Israël heeft pas onlangs aangekondigd dat het high-speed internet zal toelaten op de Westelijke Jordaanoever. De technologie is nog niet geïmplementeerd. De Palestijnen moeten het vooralsnog doen met de slome 2G netwerken.

DailySabah/DutchTurks