Home Nieuws Leerlingen BOA-opleiding fantaseren over doodrijden Marokkanen, zwangeren, vrouwen met een hoofddoek

Leerlingen BOA-opleiding fantaseren over doodrijden Marokkanen, zwangeren, vrouwen met een hoofddoek

Leerlingen van de opleiding Handhaving Toezicht en Veiligheid Politie (HTV-P) en Beveiliging aan het Vitalis College in Breda spreken in een besloten groep van het doodrijden van Marokkanen voor bonuspunten. De school neemt de zaak hoog op en heeft maatregelen aangekondigd.

Advertentie

In de besloten snapchatgroep die de naam ‘Afgekeurde politieagenten’ draagt, wordt ronduit gesproken over bonuspunten voor het doodrijden van mensen van Marokkaanse komaf. Op sociale media is grote ophef ontstaan over de uitspraken van deze jongeren die een opleiding volgen waarmee ze Buitengewoon Opsporingsambtenaar kunnen worden.

Marokkaan aanrijden is 10 punten,” schrijft Joris. Sem reageert daarop met “100 als ze in een keer dood zijn,” terwijl Joris er nog eens overheen gaat met “Hahaha en 50 punten extra als ze zwanger is.” De twee lijken elkaar nog verder op te fokken in de groep waar ook andere leerlingen meelezen. Alsof het een spel is om mensen te vermoorden, zegt Joris dat ze nog eens 10 punten krijgen als hun slachtoffer een hoofddoek draagt. Voor Sem zouden er ‘dubbelpunten’ moeten gelden als je een hele familie ombrengt.

Beelden van de zieke geweldsfantasieën doken op via sociale media en hebben het Vitalis College ertoe bewogen om met een verklaring naar buiten te komen. “Helaas zijn er berichten op onze site geplaatst die wij pertinent afkeuren. Wij nemen als school zijnde deze zaak hoog op en zullen passende maatregelen treffen tegen deze studenten. Namens afdelingsmanager team Veiligheid,” aldus de school. Wat die passende maatregelen zijn, daarover wil de school zich niet uitlaten.