Home Nieuws Lange arm Turkije grijpt verantwoordelijke terreuraanslag Reyhanli uit Assad-gebied na bloedstollende operatie

Lange arm Turkije grijpt verantwoordelijke terreuraanslag Reyhanli uit Assad-gebied na bloedstollende operatie

De Turkse Inlichtingen en Veiligheidsdienst MIT heeft met een bloedstollende operatie één van de verantwoordelijken voor de bomaanslag in Reyhanli gearresteerd en naar Turkije overgebracht, waar hij terecht zal staan voor de bloedige terreuraanslag in Reyhanli in 2013.

Advertentie

De man waar het om gaat, Yusuf Nazik, was de planner was van de terreuraanslag in Reyhanli in 2013, waarbij 53 mensen om het leven kwamen en 140 anderen gewond raakten. In een eerste bekentenis die is uitgezonden, geeft Nazik toe dat hij één van de namen achter de bomaanslag in Reyhanli is. Nazik zou zijn aanwijzingen hebben ontvangen van de Syrische geheime dienst, de Mukhabarat. Andere voortvluchtige verdachten van de bomaanslag zijn Mihraç Ural, Ömer El Hatip, Muhammet Dip Korali, Cengiz Sertel, Ercan Bayat, Temir Dükancı en Aykan Hamurcu.

Nazik is door de Turkse geheime dienst ontvoerd uit Latakia dat onder de controle staat van het Assad-regime. De in Hatay geboren Nazik zegt in een eerste bekentenis dat hij is geholpen door een Syrische inlichtingenofficier met de naam Mohammed ‘Hadji’.

De verdachte is na zijn verhoor door de Turkse inlichtingendienst overgebracht naar het anti-terreur hoofdkwartier van de politie in Ankara.