Home Nieuws Lale Gül ontsnapte aan streng religieuze familie en kreeg spontaan boreale omvolkingspraatjes

Lale Gül ontsnapte aan streng religieuze familie en kreeg spontaan boreale omvolkingspraatjes

Lale Gül

Bij Op1NPO mocht Lale Gül donderdagavond haar verhaal doen naar aanleiding van een boek dat ze had uitgebracht over haar strijd om zich te ontworstelen aan haar persoonlijke traumatische ervaringen in een streng religieus gezin. Lale Gül in het programma lijkt in niets op Lale Gül in 2019 op Twitter die er boreale omvolkingstheorieën op nahield.

Advertentie

Lale Gül klaagt in het programma met name over het feit dat ze berichten in haar inbox krijgt van mensen die vinden dat ze hen zwart maken en belachelijk maken. “Dat gaat mijn bevattingsvermogen te buiten, ik snap dat niet. Hoe doe ik dat dan? Ik vertel gewoon wat ik heb meegemaakt en geef gewoon mijn mening. Maar zo wordt dat ervaren,” aldus Lale Gül. De ex-moslima zegt dat het een hele stap vooruit zou zijn als bijvoorbeeld de moskeeën in het Nederlands gaan prediken. “Dat zou al vooruitgang zijn, want dan kun je het in ieder geval volgen en zo kun je het misschien ook beter bekritiseren, volgen en onderzoeken“. Als Lale Gül op de website van Diyanet had gekeken had ze kunnen zien dat de vrijdagpreken al langere tijd in het Nederlands worden gepubliceerd. Who cares about facts?

Umvolkung

De nuance en voorzichtige bewoordingen in het programma staan echter in schril contrast met de boreale ideeën die Lale Gül erop nahoudt. Hoewel ze nu onder de naam @AmsterdamLale Twittert, zijn haar radicale berichten via het account @Lalegul67152133 en @Exmoslim2389 bewaard gebleven. De tweets zijn doorspekt met boreale omvolkingstheorieën waar Thierry Baudet zijn vingers bij af zou likken. Bij Op1NPO hadden ze haar op zijn minst kunnen vragen of ze nog steeds achter die ideeën staat.

..alleen onderontwikkelden en allochtonen planten zich voort, het liefst met niet-etnische Nederlanders ook nog. Toekomst: domme mensen met geen etno-taalkundig bewustzijn en een verwaterde identiteit. Hard maar waar. Je hebt twee kampen: demografische realisten en linkse universalisten. Die willen het liefst alles van de eigen identiteit kapot maken, alles moet fluïde zijn: ras, gender, etno-nationalistische identiteiten, etc. Dat doen ze in een wereld waar alle genepools enorm homogeen en raciaal bewust zijn. Linkse globalisten willen het cement permanent nat houden: je moet nergens wortels schieten, nooit uitharden. Op dit moment is 30% van alle baby’s die geboren worden allochtoon. Op den duur zorgt dat voor chaos, want verwatering van een gedeelde identiteit en geschiedenis. Die strijd is inherent aan de mens. Wie dat ontkent is eigenlijk dom, die dynamieken zullen altijd aanwezig zijn, oorlogen zijn ook inherent aan de mens. In Italië lukt het al niet meer, die linkse praatjes. Waarom? Mensen identificeren zich met dingen. De Turk die een wo-opleiding heeft gedaan 28 is heeft al een ring om zijn vinger en 3 kinderen gepoept. De Nederlander is op zijn 36ste nog aan het zuipen. Realiteiten. De allochtonen zullen zeker nog de komende twee generaties kinderen blijven poepen. Uiteindelijk groeit hun aandeel hier gestaag en heb je te maken met controleverlies, machtsverlies, staatkundige decadentie en achteruitgang van civilisatie en cultuur. SUCCCES.,” schrijft Lale Gül in 2019 via haar inmiddels opgeheven account @Lalegul67152133.

Het persoonlijke trauma van Lale Gül en de strijd om zich te ontworstelen aan een streng religieus milieu legt haar geen windeieren. Haar boek “Ik ga leven” is deze week uitgekomen bij Uitgeverij Prometheus en zal gezien de islamofobe en xenofobe politieke conjunctuur in Nederland veel bijval vinden. Of haar verhaal klopt, is niet te verifiëren, aangezien er geen wederhoor heeft plaatsgevonden met familieleden, maar het is een onmiskenbare tragedie om te worden onderdrukt door je eigen familie. De tweede tragedie is natuurlijk dat je door je persoonlijke trauma een hele geloofsgemeenschap en bevolkingsgroepen tot zondebok maakt. Update: Lale Gül reageert op Twitter en noemt de Tweets van anderhalve jaar geleden jeugdzondes waar ze niet meer voor staat: “De jeugdzondes die naar boven worden gehaald sta ik niet meer voor, ik was idd even overtuigd door dit soort theorieën die ik openlijk heb overdacht. Is niet meer zo“.