Home Nieuws Laatste wens in Afrin omgekomen Turkse soldaat “Bouw een school in mijn...

Laatste wens in Afrin omgekomen Turkse soldaat “Bouw een school in mijn naam” gaat in vervulling

De partijleider van de Nationalistische Beweging Partij (MHP) Devlet Bahçeli, heeft opdracht gegeven om de laatste wens van de in Afrin overleden Musa Özalkan in vervulling te laten gaan. Vandaag is een begin gemaakt met de bouw van een basisschool in de Turkmeense stad Tel Afer.

Advertentie

Özalkan kwam als eerste soldaat om in de strijd tegen de terreurbeweging PKK in Afrin, tijdens operatie Olijftak. Het was zijn wil om een basisschool te bouwen. De ervaren soldaat Özalkan vocht tot 2015 nog 9 maanden per jaar tegen de terreurbeweging PKK in Şırnak, Gabar, Cudi Noord-Irak en sinds 20 januari 2018 in Afrin. Volgens zijn broer vertelde hij niet alle operaties aan zijn familie om ze niet ongerust te maken.

Özalkan gaf aan dat het zijn laatste wens was om in zijn naam een school, kindercrèche of een cultureel centrum te bouwen in de Turkmeense stad Tel Afer in Irak. MHP-leider Devlet Bahçeli heeft er persoonlijk op aangedrongen dat de laatste wens van Musa Özalkan werd gehonoreerd.

Die laatst wens is vandaag in vervulling gegaan, toen het fundament werd gelegd voor de bouw van een nieuwe basisschool in zijn naam.