Home Nieuws Laatste grote PKK-bolwerk voor Afrin bevrijd door Turkse Strijdkrachten

Laatste grote PKK-bolwerk voor Afrin bevrijd door Turkse Strijdkrachten

DELEN
Map Afrin/Operation Olive Branch: ANews.com.tr

Het laatste grote bolwerk van de terreurbeweging PKK voor Afrin is donderdag bevrijd door de Turkse Strijdkrachten en FSA die deelnemen aan de militaire operatie tegen de terreurbeweging PKK en haar Syrische tak YPG. 

Turkse Strijdkrachten en FSA trekken donderdag op door Jinderes dat op enkele kilometers ligt van Afrin, een ideologisch bolwerk van de terreurbeweging PKK. Eenheden kammen na hevige gevechten, de straten uit in bevrijde woonwijken op zoek naar de laatste PKK-terroristen die zich er verschuilen en stuiten overal in de plaats op explosieven en boobytraps.

Volgens lokale bronnen zijn burgers uit Jinderes door de terreurbeweging PKK verplaatst naar Afrin. Ook zouden prominente stammenleiders in de regio, die zich openlijk uitten tegen de terreurbeweging PKK-YPG, gevangen worden gehouden in Afrin. Vermoed wordt dat zij zullen worden gebruikt als menselijk schild of als ruilmiddel bij onderhandelingen. Hoewel de PKK in Raqqa duizenden ISIS-strijders liet gaan na onderhandelingen, lijkt Turkije niet van plan om met de PKK te onderhandelen en de terreurbeweging compleet te verwijderen uit de regio. Volgens Turkije zou de regio bestuurd moeten worden door de inwoners van Afrin en niet door een terreurbeweging.

Sinds het begin van de Operatie Olijftak op 21 januari hebben de Turkse Strijdkrachten en de FSA 157 locaties bevrijd, waaronder 5 plaatsen, 122 dorpen, 30 strategische gebieden en een basis van de terreurbeweging PKK. Daarbij zijn al meer dan 3.000 terroristen gedood.

De bevrijding van Jinderes, dat gezien wordt als de zuidelijke poort naar Afrin, laat geen spaan heel van de door activistische journalisten opgeblazen vermeende militaire slagkracht van de terreurbeweging PKK, die in het westen jarenlang als de bestrijders van ISIS werden geportretteerd. Het bevestigt tegelijkertijd het beeld van critici dat de PKK simpelweg fungeert als lichte infanterie om plaatsen die door Amerikaanse bombardementen zijn geëvacueerd door ISIS, in te nemen en vast te houden.