Home Entertainment Kwaliteitskrant NRC getrolld door Turks-Nederlandse jongeren

Kwaliteitskrant NRC getrolld door Turks-Nederlandse jongeren

De “kwaliteitskrant” NRC is door onzorgvuldigheid het laatste “slachtoffer” geworden van trollende jongeren. In een reportage bij de herdenking van de couppoging van 15 juli 2016 stelden jongeren zich voor als bekende profvoetballers.

Advertentie

Zo zou de bekende voetballer Demba Ba uit Apeldoorn, die samen met zijn vrienden Emre Mor en Cenk Tosun -ook profvoetballers- bij de herdenking was, de uitspraak “Respect voor de slachtoffers” hebben gedaan tegenover de krant.

Cenk Tosun zegt dat de couppoging veel los heeft gemaakt en vervolgt: “Dit is voor ons een moment om stil te staan bij wat er is gebeurd. Net als jullie een Tweede Wereldoorlog-herdenking hebbenÔÇŁ.

Emre Mor zegt dat Nederland onderschat wat het voor Turkije zou betekenen als de coup was geslaagd.

Het is niet de eerste keer dat een Nederlandse krant wordt getrolld met valse namen. Turkse jongeren tonen hiermee op ludieke wijze aan dat Nederlandse journalisten onzorgvuldig handelen wanneer zij berichten over Turkije. Eerder was Trouw het “slachtoffer” toen een jongere een interview gaf onder de naam Fenasi Kerim.

Voor als het NRC de oorspronkelijke link wijzigt, heb ik het voor de zekerheid HIER opgeslagen. The internet is forever ­čÖé