Home Nieuws Kuzu, Wilders en Krol worden op één hoopje gegooid in spotje voor...

Kuzu, Wilders en Krol worden op één hoopje gegooid in spotje voor ARTIKEL1, ChristenUnie en PvdA

In een spotje dat is opgenomen voor verschillende kandidaat-Kamerleden worden Tunahan Kuzu, Geert Wilders en Henk Krol verweten niets voor de Afro-Surinaamse, Caraïbisch-Surinaamse en Afrikaanse Nederlanders te betekenen. DutchTurks heeft het geluidsfragment, dat nog niet is uitgezonden, kunnen beluisteren.

In het spotje dat ingesproken is in opdracht van een bedrijf uit Rotterdam, wordt verteld dat stemmers op 15 maart de kans hebben om de “Mantelzorg van jouw ouders en grootouders voor eens en altijd goed te regelen“. “Op 15 maart heb je ook de kans om de misstanden van incassobureaus en schuldenproblematiek aan te pakken,” aldus de stem in het fragment.

Wilders, Kuzu en Krol krijgen in het spotje een negatief stemadvies, terwijl de doelgroep wordt aangeraden om te stemmen op Sylvana Simons van ARTIKEL1, Don Ceder van de ChristenUnie en Peggy Wijntuin van de PvdA. Onduidelijk is of zij ook de financiers zijn van het spotje en of ze de tekst hebben aangeleverd.

“Kuzu, Wilders en Krol”

Kuzu van DENK, Wilders van PVV en Krol van 50PLUS komen niet op voor de pijnpunten van Afro-Surinaamse Afro-Caraïbische en Afrikaanse Nederlanders. Daarom laat je stem niet zitten en stem op 15 maart op ARTIKEL1 Sylvana Simons, ChristenUnie nummer 7 Don Ceder, PvdA nummer 62 Peggy Wijntuin. Laten we elkaar vertrouwen en elkaar verbinden met onze stem,” luidt het fragment.

Dat Tunahan Kuzu onderwerpen zoals het slavernijverleden en het kolonialisme op de politieke agenda heeft gezet in de Tweede Kamer wordt in het spotje niet besproken. Ook wordt voorbijgegaan aan het feit dat de Surinaamse Nederlander Gladys Albitrouw op nummer 4 van de kandidatenlijst staat bij DENK. Het bedrijf dat de opdracht heeft verstrekt was vrijdag niet telefonisch bereikbaar.