Home Nieuws Kuzu vindt zichzelf slachtoffer van politieke broedermoord door Öztürk

Kuzu vindt zichzelf slachtoffer van politieke broedermoord door Öztürk

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu van DENK beschuldigt zijn collega-Kamerlid en partijgenoot maandag van een politieke broedermoord. Kuzu zet zichzelf in een verklaring op Facebook weg als slachtoffer van een politieke broedermoord.

HP de Tijd tekende een week geleden op dat Kuzu afgezwaaid is bij DENK vanwege grensoverschrijdend gedrag. Kuzu zelf zegt dat hij zwaar getroffen is door die beschuldigingen en een week lang verdrietig en boos voor zich uit heeft gestaard. Hij noemt het de moeilijkste week in zijn leven. De uiteenzetting van Kuzu bevestigt voor een deel het verhaal in het NRC over een machtsstrijd binnen de partij.

Kuzu zegt dat hij aanwezig zal zijn op de Algemene Ledenvergadering die op 6 juni zal plaatsvinden en het uiteindelijke oordeel aan de leden overlaat. “Daarbij zal ik aanwezig zijn om mijn kant van het verhaal te vertellen en de leden ervan te overtuigen dat matennaaierij geen kernwaarde van DENK is,” aldus Kuzu.

Voor de achterban van Kuzu, die de afgelopen week levendige complottheorieën bedachten over dat de kwestie wel het werk moest zijn van externe machten, maakt het niet uit wat er precies is gebeurd. Zij prediken vooral vergevingsgezindheid en willen dat Kuzu aanblijft, ongeacht wat hij wel of niet heeft gedaan. Een deel van het DENK-kader vindt echter dat na deze kwestie geen van hen kan aanblijven en dat er gezocht moet worden naar nieuwe kandidaten die de partij moeten leiden.