Home Nieuws Kuzu: rechter had Wilders moeten laten stofzuigen in een moskee

Kuzu: rechter had Wilders moeten laten stofzuigen in een moskee

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu van DENK herhaalde dinsdagavond bij Nieuwsuur de wens van zijn partij voor “contact-taakstraffen”.

Volgens Kuzu had de veroordeelde Wilders bijvoorbeeld best kunnen stofzuigen in een moskee in Nederland. Of thee kunnen inschenken in een Marokkaanse theehuis, na zijn uitspraken over “Minder minder Marokkanen”, waarvoor het PVV-kopstuk is veroordeeld.

Advertentie

“Als er mensen zijn die bewust naar de markt gaan om mensen uit te sluiten en de huid vol te schelden, dan zeggen we ‘Dan mag je daar niet komen’. Maar ik wil er een andere uitpikken. De contact-taakstraf. Wij zeggen ook dat je mensen met elkaar moet laten communiceren. Ik zou het bijvoorbeeld geweldig hebben gevonden nadat Geert Wilders de uitspraak had gedaan over ‘Minder minder Marokkanen’ waarvoor hij is vervolgd, en door de rechter is veroordeeld, maar geen straf had gekregen, dat de rechter had gezegd ‘Laten we hem eens laten stofzuigen in een moskee’ of thee laten schenken in een Marokkaanse theehuis na zijn uitspraak over ‘Minder minder Marokkanen’,” aldus Tunahan Kuzu in gesprek met Nieuwsuur-redacteur Mariëlle Tweebeke.

Vorig artikelGemeente Ümraniye komt met animatiefilm EVLAT over 15-juli-couppoging Turkije
Volgend artikelTurks leger en FSA rukken op naar door terreurgroep YPG/PKK bezet Manbij