Home Nieuws Kopstuk terreurbeweging PKK dood

Kopstuk terreurbeweging PKK dood

Fehman Hüseyin, één van de kopstukken van de terreurbeweging PKK’s HPG-tak die de bijnaam “Dokter Bahoz Erdal” draagt, is gedood in Syrië volgens het Turkse persbureau Anadolu Agency.

Fehman Hüseyin is een Syrische Koerd die geneeskunde heeft gestudeerd aan de universiteit in Damascus, waar hij de bijnaam “Dokter” kreeg. Na de gevangenneming van Abdullah Öcalan, ook bekend onder de bijnaam “De babymoordenaar”, nam hij het leiderschap van de terreurbeweging op zich, samen met Murat Karayilan en Cemil Bayik. Bahoz Erdal gaf vooral leiding aan de HPG.

Advertentie

Bahoz Erdal wordt ook gezien als de vermeende leider van de splintergroepering TAK, die een meer gewelddadigere tactiek dan de PKK voorstaat.

TAK voert regelmatig zelfmoordaanslagen uit op burgerdoelwitten.

Hüseyin wordt ook gezien als het brein achter de aanvallen op de Dağlıca en Aktütün militaire bases in Turkije vanuit de bergen in Noord-Irak.

Volgens een woordvoerder van de terreurbeweging PKK/HPG zou Bahoz Erdal niet dood zijn. Van Bahoz Erdal ontbreekt al een jaar ieder spoor, sinds ISIS, een andere terreurgroep in Syrië, zijn dood op sociale media bekendmaakte.