Home Nieuws Kopstuk PEGIDA-Nederland op vluchtelingenjacht in Bulgarije

Kopstuk PEGIDA-Nederland op vluchtelingenjacht in Bulgarije

Het kopstuk van de extreemrechtse beweging Pegida-Nederland, Edwin Wagensveld, jaagt op vluchtelingen in Bulgarije, samen met de voormalige leider van Pegida Duitsland, tegenwoordig AfD-politica, Tatjana Festerling.

Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung jagen de twee met Bulgaarse nationalisten op vluchtelingen.

Advertentie

Volgens FAZ helpt het duo de Bulgaarse nationalisten als “Vrijwillige, ongewapende en volkomen legaal helpers van de “Bulgaarse grenspolitie” bij het opsporen van “Illegale indringers”.

Volgens Festerling is de hulp aan de nationalisten noodzakelijk, omdat “De Bulgaars-Turkse grens moeilijk begaanbaar is en door de ‘verzengende hitte, ruw terrein, jungle-achtige bossen en muggen’ moeilijk te verdedigen is tegen ‘de invasiestroom uit Turkije’.”

En het is voor een goed doel, zo propageren de Bulgarijegangers. Want aan de hand van aangetroffen kleding, lege spuitbussen en documenten in Arabisch schrift concluderen de twee dat er geen sprake is van vluchtelingen, maar van ‘kille, berekenende moslimstrijders, afkomstig uit achterlijke culturen, die niets met onze vrije, decadente levensstijl te maken willen hebben en ons diep verachten’.

Wagensveld is een bondgenoot van de rechtsextremist Geert Wilders en las eerder zijn verklaring voor tijdens een PEGIDA-bijeenkomst. Wagensveld, ook bekend onder de pseudoniemen Edwin Utrecht, Ed aus Holland of Der Hollander, is woonachtig in Bastheim in het district Unter-Franken in Beieren en handelt middels een webshop in verboden wapens zoals airsoft-wapens, maar ook stroomstootwapens, pepperspray, vouwmessen en ploertendoders die onder de Wet Wapens en Munitie vallen.

BRONNEN: LINK, LINK, LINK