Home Nieuws Koerden vallen ambassade in Den Haag aan te midden van geweldsdreiging voor...

Koerden vallen ambassade in Den Haag aan te midden van geweldsdreiging voor alle Europese steden door PKK-jeugd

Enkele Koerden hebben vrijdagnacht de Iraakse ambassade in Den Haag aangevallen. Daarbij hebben ze de Iraakse vlag van de vlaggenpaal afgehaald en bespuwd en deze vervangen door een Hongaarse vlag met een gele zon in het midden. De aanval op de ambassade staat niet op zichzelf.
Overal in Europa worden ambassades aangevallen door Koerdische groepen. In Nederland dreigt het “Apo Jeugdinitiatief Europa” met terreuraanslagen en noemt het alle Europese steden potentiële doelwitten.

Advertentie

Op sociale media zijn video’s te zien van een tweetal mannen, volgens de video’s mannen van Koerdische komaf, die het terrein van de Iraakse ambassade in Den Haag illegaal betreden, de vlag van de vlaggenpaal halen en deze bespugen en betrappen, waarna ze hun eigen vlag omhoog hijsen. De illegale inbraak op het terrein van de Iraakse ambassade heeft vermoedelijk te maken met het beëindigen van de Koerdische bezetting van Kirkuk in Irak, waar de Iraakse regering weer de controle heeft verkregen over de olierijke megastad nadat deze in handen viel van resp. ISIS en de Barzani-clan en de terreurbeweging PKK.

Eerder waren het Koerden in Engeland die de Iraakse ambassade in Londen aanvielen en vernielden. Ook de Iraakse ambassade in Canada was het doelwit van gewelddadigheden.

Onlangs verklaarde het “Apo Jeugdinitiatief Europa” via het aan de terreurgroep PKK gelieerde persbureau ANF dat in Amsterdam is gevestigd ook terreuraanslagen te zullen plegen in Europese landen. Volgens het “Apo Jeugdinitiatief Europa”, een verwijzing naar terreurkopstuk Abdullah Ocalan, die kortweg Apo wordt genoemd door zijn aanhangers, zullen alle steden van Europa doelwitten zijn.