Home Opinie Koerden in Nederland: kom in opstand

Koerden in Nederland: kom in opstand

De Marxistische online VARA-krant Jouw Online Opinie Pagina (JOOP), publiceerde onlangs een column van voormalig PKK’er Celal Altuntas, die tegenwoordig eerwraakdeskundige is. Nee, dat is geen deskundige in het uitvoeren van eerwraak, maar iemand die er tegen strijdt, met woorden. Nogal bewonderenswaardig eigenlijk van Celal, dat hij zich inzet tegen eerwraak. Hield hij het maar bij zijn specialisme, in plaats van het publiceren van feitenvrije columns waarin hij zo goed als PKK-propaganda maakt. In zijn column doet hij een oproep aan moslim om in opstand te komen tegen een niet-bestaande oorlog tussen Koerden en Turken.

Advertentie

Feit 1: Celal spreekt van Turks Koerdistan, een term die vrijwel exclusief door de PKK en gelieerde organisaties gebezigd wordt. Hij leent zich bewust of onbewust voor het maken van PKK-propaganda. Niet de eerste keer overigens. Wie zijn stukken leest, begrijpt dat hij aan tunnelvisie lijdt.

Feit 2: Celal spreekt van een oorlogsverklaring van Erdogan aan Koerdische politici en spreekt van een oorlog tussen Turken en Koerden. Onwaar. De daadwerkelijke oorlogsverklaring was afkomstig van Cemil Bayik in Irak. Op 11 juli 2015 verklaarde de PKK/KCK eenzijdig dat het staakt-het-vuren tussen de terreurorganisatie PKK en de Turkse regering voorbij was. Op 15 juli gaf Bayik het bevel om een burgeroorlog te beginnen in Turkije. De bomaanslag in Suruç had op dat moment nog niet eens plaatsgevonden.

Feit 3: Celal spreekt van een oorlog tussen Koerden en Turken. Leugen. Turkije heeft te maken met een terreurprobleem, en zo ook de Koerden die nu in Silopi, Cizre en Sur worden gegijzeld door de PKK-kindsoldaten (Velen die gehoor hebben gegeven aan de opdracht om de wapens op te pakken zijn minderjarige Koerdische kinderen uit arme gezinnen) die een geromantiseerd beeld krijgen voorgeschoteld over martelaarschap en verzet, terwijl de politici waar ze op hebben gestemd in dure restaurants in Istanbul zitten te dineren en te borrelen en hun columnisten in Europa die verkapte propaganda maken, idem dito. Dat Koerden geterroriseerd worden door PKK terroristen, daar hoor je deze columnist niet over.

De vergelijking met wat er gaande is in Israël en Palestina en een beroep op moslims om in opstand te komen heeft eigenlijk iets tragikomisch en laat zien hoe ver men wil gaan met het verkopen van het PKK narratief als zijnde: mainstream Koerdisch gedachtegoed. Terwijl de PKK wordt uitgekotst door een groot deel van Koerden. Het is werkelijk betreurenswaardig dat er in Nederland geen Koerden te zien zijn in het publieke debat die tegen het PKK-narratief in opstand durven komen. Het debat wordt in feite gegijzeld door een select groepje van enkele honderden mensen die als spreekbuis fungeren voor de terreurgroep PKK, en deze als mainstream Koerdisch gedachtegoed proberen te verkopen middels linkse blaadjes.

Wij Turken willen vrede, veiligheid en broederschap tussen alle volkeren die in ons mooie vaderland leven. Wij willen verlost worden van het terreurprobleem dat de PKK heet. Het wordt hoog tijd dat ook Koerden in Nederland in opstand komen tegen deze haatbeweging en samen met andere gematigden de dialoog aangaan en het midden vinden. Geef extremisten geen stem. Kom in opstand tegen terreur, nu het nog kan.

Vorig artikelTwee Turkse universiteiten in wereldwijde top tien
Volgend artikelPresident Erdogan gaat moskee openen in Amerika
Columnist met als aandachtsgebieden: #Extreemrechts #Terrorisme #Geschiedenis #Diplomatie #OSINT #MENA. Op Twitter: @YunusKhan_