Home Nieuws “Klauw Adelaar” daalt neer op PKK terreurkampen

“Klauw Adelaar” daalt neer op PKK terreurkampen

Het Turks leger heeft bij bombardementen van terreurkampen in het noorden van Irak een zware klap toegebracht aan de terroristische organisatie PKK.

Bij de militaire operatie, die de naam ‘Pençe Kartal’ of ‘Klauw Adelaar’ draagt, gericht tegen kampen van de terreurbeweging PKK in de bergen van Noord-Irak, zijn volgens het Turkse ministerie van Defensie op 27 locaties tenminste 81 doelen uitgeschakeld. De luchtoperatie werd uitgevoerd met F16 gevechtsvliegtuigen die voornamelijk vanuit Diyarbakir en Malatya opstegen.

Advertentie

Operatie “Klauw Adelaar” richt zich voornamelijk op doelen van de PKK in de bergen van Sinjar, Karacak, Qandil, Zap, Gara, Avasin, Basyan en Hakurk. Hoewel er in de PKK-kampen geen burgers aanwezig zijn, is de strategie van de PKK om een beeld te creëren dat Turkije burgers aanvalt. De propagandatak van de terreurbeweging PKK heeft in een eerste verklaring opgeroepen om de straten in Europa, Canada en Australië op te gaan en te protesteren tegen de militaire operaties. Ook Nederlandse media zoals het Algemeen Dagblad lenen zich voor het beeld dat de terreurbeweging PKK graag wil oproepen om de publieke opinie te beïnvloeden.

-artikel loopt door onder de tweets-

De terreurorganisatie PKK is in de afgelopen decennia verantwoordelijk voor meer dan 40.000 doden, waaronder vrouwen, kinderen en baby’s, maar ook wegwerkers en leraren, en maakt in haar slachtoffers geen onderscheid tussen Turken en Koerden. Ook Nederland beschouwt de PKK als een terreurorganisatie, evenals de rest van de EU, de VS en Turkije. Desondanks wordt de terroristische organisatie PKK getolereerd en zelfs gefaciliteerd in landen zoals België, Frankrijk en Nederland, waar het een groot deel van de drugshandel en mensenhandel in handen heeft en op grote schaal Koerden afperst met een eigen illegale “belastingdienst”. In totaal wordt door de terreurgroep PKK naar schatting 2 miljard onttrokken uit de Europese economie.

Beelden van operatie “Klauw Adelaar”