Home Nieuws Kind schiet met automatisch geweer en roept naam terreurkopstuk PKK

Kind schiet met automatisch geweer en roept naam terreurkopstuk PKK

Woensdagavond ging een video viraal op Twitter waarop een klein meisje te zien is die een automatisch geweer afvuurt, terwijl ze “Biji Serok Apo” roept, wat “Lang Leve Abdullah Öcalan” betekent.

Advertentie

De video zou afkomstig zijn uit PYD-gecontroleerd gebied in het noorden van Syrië.

Het meisje vuurt een automatisch geweer af en roept “Biji Serok Apo”, refererend aan PKK-kopstuk Öcalan die een levenslange gevangenisstraf uitzit in Turkije. Öcalan is verantwoordelijk voor 40.000 doden.

Het is niet de eerste keer dat de PYD wordt bekritiseerd om het misbruiken van kinderen.

Shiar Delil, een 13-jarige jongen, was ontvoerd door PYD terroristen in Manbij. Na zijn gedwongen rekrutering kwam hij om en werd door PYD sympathisanten een “martelaar” genoemd.

De PYD en haar gewapende tak, de YPG, zijn de Syrische vertakkingen van de terreurbeweging PKK, die al decennia dood en verderf zaait in Turkije.

De PKK wordt door Turkije, de VS en de EU erkend als terroristische organisatie en financiert haar activiteiten met drugshandel, mensenhandel, afpersing en de verkoop van propagandamaterialen in Europa.

De Rotterdamse PvdA-burgemeester Ahmed Aboutaleb, betoogde recentelijk dat hij er geen problemen mee heeft dat mensen in zijn stad met symbolen van de terreurbeweging PKK demonstreren.

Sabah/DutchTurks