Home Overig Kikkererwten op de grond. Kijk wat de supporters van Adana Demirspor doen.

Kikkererwten op de grond. Kijk wat de supporters van Adana Demirspor doen.

Een hartverwarmende actie van de Turkse Adana Demirsporfans[ADS], de Blauwe Bliksemschichten (Mavi Şimşekler), die de verkoper van kikkererwten te hulp schoten nadat zijn thermoskan met koopwaar op de grond viel en zijn broodwinning letterlijk op straat lag.

Advertentie

De voetbalclub Adana Demirspor die uitkomt in de PTT 1e divisie in Turkije, vergelijkbaar met de Jupiler League in Nederland, had Gaziantep Metropolitan Belediyespor op bezoek toen het voorval plaatshad.

De supporters van Adana Demirspor die bekend staan als extreemfanatiek bleven niet onverschillig toen een thermoskan met kikkererwten in de buurt van het stadion op de grond viel en de verkoper zijn verdriet uitte over de situatie. Eén supporter liep naar de verkoper toe en gaf aan een portie kikkererwten te willen kopen, maar zei daarbij dat hij de kikkererwten die op de grond lagen wilde. De andere supporters die dit zagen gebeuren stroomden massaal naar de marskramer om zijn koopwaar op te kopen.

De supporters verklaarden “Wij laten brood, noch arbeid op de grond liggen” (“Biz ekmeği, emeği yerde bırakmayız”) en kochten persistent de kikkererwten die op de grond lagen en niet de kikkererwten die nog in de thermoskan zaten.

Schrijver en fotograaf voor ‘Adana’da ne var?’ en ‘Mavisimsekler.com’ Mustafa Döş die op de gevoelige plaat vastlegde hoe de supporters de werkende man te hulp schoten zegt “We wilden niemands brood(winning) op de grond laten liggen, we willen daarvan eten”.

Döş, zelf ook supporter, verklaarde na de wedstrijd “Het is vanaf het begin van dit seizoen al een uitgemaakte zaak. Adana Demirspor wordt al jaren ten onrechte benadeeld. Maar laat niemand dit vergeten, vriend en vijand, een ieder mag weten dat wij naar de overwinning zullen lopen. We voelen ons gelukkig als supporters van dit benadeelde team om te weten dat onze gebaren mensen verenigt”.

Op de interesse voor zijn fotoreportage vanuit Nederland zegt hij “Het is natuurlijk geweldig hoe het respect dat tot uiting komt door onze supporters, zelfs in het buitenland wordt opgepikt. Dit is geen boodschap van en voor Adana, dit is een universele boodschap en ik hoop dat dit soort voorbeelden navolging krijgen met de aandacht die jullie het mede helpen geven”.

Mavi Simsekler2
Foto: Mustafa Döş: ‘Adana’da ne var?’ – ‘Mavisimsekler.com’

 

Foto: Mustafa Döş: ‘Adana’da ne var?’ - ‘Mavisimsekler.com’
Foto: Mustafa Döş: ‘Adana’da ne var?’ – ‘Mavisimsekler.com’
Mavi Simsekler1
Foto: Mustafa Döş: ‘Adana’da ne var?’ – ‘Mavisimsekler.com’