Home Nieuws Khadija Arib misbruikt machtspositie als Kamervoorzitter om Tunahan Kuzu het zwijgen op...

Khadija Arib misbruikt machtspositie als Kamervoorzitter om Tunahan Kuzu het zwijgen op te leggen

De Marokkaans-Nederlandse Khadija Arib misbruikte woensdagavond haar machtspositie als Kamervoorzitter om Kamerlid Tunahan Kuzu het zwijgen op te leggen. Ze weigerde na een korte aanvaring het woord te geven aan het Kamerlid. PVV-fascisten bejubelen de actie.

Advertentie

Arib, die eerder lovend sprak over het enige lid van de neonazi-partij PVV, waarvan Kamerleden en aanhangers openlijk fantaseren over etnische zuiveringen op moslims, was niet te spreken over Kuzu. In het debat over de begroting Koninksrijkrelaties wilde Kuzu een punt van orde maken.

Kuzu: “Ik merk bij u een bepaalde irritatie. Als u vermoeid bent, u bent de hele dag een debat aan het voorzitten, ik snap dat u vermoeid bent. Ik vraag u toch wel om normaal een debat te kunnen voeren.” Arib misbruikte haar machtspositie als Kamervoorzitster en ontnam Kuzu het woord. Arib wordt door haar critici verweten te hard te zijn voor minderhedenvertegenwoordigers en te soft voor neonazi’s.

Arib en Kuzu hebben het inmiddels uitgepraat. Volgens Kuzu, die het incident spijtig noemt, hebben de twee een gesprek gehad na afloop van het debat en begrijpen ze elkaar nu iets beter. “Ik vind wel dat alle Kamerleden gelijk behandeld moeten worden in het debat”, zegt Kuzu ook. “En ja, Arib en ik hebben nu eenmaal een verleden met elkaar, want we komen uit dezelfde PvdA-fractie, waar ik destijds uit onmin uit ben gestapt.”