Home Nieuws Katholieke Zionist mishandelt Brits Parlementslid George Galloway om anti-Israël standpunten

Katholieke Zionist mishandelt Brits Parlementslid George Galloway om anti-Israël standpunten

Parlementslid voor de Respect partij George Galloway werd vrijdagavond naar het ziekenhuis vervoerd met vermoedelijk een gebroken kaak, na te zijn aangevallen door de 39 jarige pro-Israël Zionist Neil Matterson uit Camden Hill. Er wordt verondersteld dat de aanval werd ingegeven door commentaren van Galloway op “het misdadige optreden van de terreurstaat Israël jegens de Palestijnen”. De aanvaller zal maandag moeten verschijnen voor de rechter in Hammersmith voor zijn daad. Dat schrijft The Guardian.

Advertentie

De 60-jarige was aan het poseren voor foto’s in Notting Hill Londen, op vrijdagavond, toen een man naar hem uithaalde, volgens de woordvoerder van het parlementslid. Galloway gaf daarover een verklaring af aan de politie nadat de 39 jarige Neil Matterson was gearresteerd.

“George was aan het poseren voor foto’s met mensen en deze man viel hem uit het niets aan, sprong boven op hem en begon hem vuistslagen te geven,” voegde de woordvoerder eraan toe.

“Het lijkt verband te houden met zijn opmerkingen over Israël omdat de man iets over de Holocaust schreeuwde. George heeft kneuzingen aan zijn hoofd en in het gezicht en is er slecht aan toe.”

De politie zei dat Galloway gewond is en behandeld wordt in een Londens ziekenhuis, maar verder in een stabiele toestand verkeert. De gearresteerde pro-Israël extremist blijft voorlopig in hechtenis.

Vorige week nog werd de MP [parlementslid] benaderd door de politie en hem gemaand voorzichtigheid te betrachten m.b.t. zijn uitlatingen, nadat hij werd beschuldigd voor het aanzetten tot rassenhaat door te verklaren dat zijn kiesdistrict, Bradford West, een “Israël-vrije zone” is.

In een toespraak die hij gaf in Leeds, op 2 augustus, zei Galloway: “We willen geen Israëlische producten, we willen geen Israëlische diensten, wij willen geen Israëlische academici die naar de universiteit of de hogeschool komen, we willen zelfs geen Israëlische toeristen die naar Bradford komen”.

Galloway noemde het politie onderzoek naar hem een ​​”monumentale – en monumentaal dure – verspilling van politietijd”.

Een politiewoordvoerder zei op vrijdagavond: “De politie werd opgeroepen om ongeveer 19:40 uur vanavond naar Golborne Road, W10, nadat een man werd aangevallen in de straat. Politieagenten gingen ter plaatse. De verdachte werd kort daarop aangehouden en gearresteerd op verdenking van mishandeling [ABH-Actually Bodily Harm] en overgebracht naar het politiebureau in Zuid-Londen.