Home Nieuws Kasparov: “Poetin en Assad drijven oliehandel met ISIS”

Kasparov: “Poetin en Assad drijven oliehandel met ISIS”

cc: Kasparov.com

De voormalig Russische wereldkampioen schaken Garry Kasparov, geboren Garry Weinstein, haalde fel uit naar de Russische president Vladimir Poetin om zijn sancties tegen Turkije en voor het ondersteunen van Bashar al Assad.

De wereldberoemde Russische schaakkampioen Garry Kasparov ging tekeer tegen de Russische president Vladimir Poetin, onder andere over zijn besluiten met betrekking tot Turkije. Rusland is gestopt met voedselimporten uit Turkije en heeft het visumvrij reizen tussen beide landen beëindigd.

“Poetin blokkeert Turkse import en beëindigd visumvrij reizen. Zoals gewoonlijk is het zijn economisch handelen die de gemiddelde Rus raken, niet dat van de vijanden,” tweette Kasparov op 27 november.

Ook zei hij dat “Poetin Assad helpt bij het vermoorden van burgers en het vernietigen van alle oppositie behalve ISIS (DAESH), met wie ze een fijne oliehandel hebben. Bondgenoot vs terreur?!”.

“Maar het is al bewezen dat Assad en Poetin een winstgevende handel drijven met ISIS. Ze geven niets om Syrië of Rusland, alleen om geld en de macht om het te houden,” zei hij maandag.

“Syrië bestaat nauwelijks en Assad is een massa-moordenaar. Hij en Poetin verdienen elkaar, maar het Syrische volk niet,” schreef hij op 24 november.

Op 25 november, tweette hij, “10 jaar geleden zei ik al, als je het regime van Poetin wil begrijpen, moet je geen politicologie lezen, maar Mario Puzo (auteur van The Godfather). Het is maffia. Volg het geld!”.

Toen het Russische gevechtsvliegtuig werd neergeschoten door Turkije, tweette Kasparov “Poetin en zijn generaals zeggen tegen hun piloten om NAVO waarschuwingen te negeren, om hun vastberadenheid te testen. Spelend met hun levens om sterk over te komen.”

Garry Kaparov is een overtuigd zionist en pleitte eerder voor de inperking van Poetin’s invloed om Iran te stoppen ten behoeve van Israël’s veiligheid.