Home Nieuws Kamervragen terreurdreiging PKK in Nederland

Kamervragen terreurdreiging PKK in Nederland

Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu van de politieke beweging DENK stellen Kamervragen aan de Minister van Veiligheid en Justitie naar aanleiding van een opgedoken video van een PKK sympathisant die eerder deze week dreigde met het “afmaken van alle Turken in Nederland”. Ook riep de man op tot een oorlog op Europese bodem.

Advertentie

“Wij beginnen in Europa, dat jullie het mogen weten eerloze Turken, we gaan jullie allemaal uitmoorden. Morgen kom ik naar Nederland”, zei de man in de video.

De politieke beweging DENK stelde onderstaande vragen aan de Minister van Veiligheid en Justitie:

“PKK-sympathisant dreigt met aanslag in Nederland

Hiermee bedreigt deze terreurorganisatie de veiligheid in Nederland.

DENK roept op om de veiligheid voor Nederlandse burgers met zowel een Turkse, als een Koerdische achtergrond te waarborgen. Tevens roepen wij de Minister op om de terroristische organisatie niet de kans te geven om een wig te drijven tussen inwoners van Nederland met een Turkse en Koerdische achtergrond. Daarom heeft DENK de volgende schriftelijke vragen gesteld aan de Minister van Veiligheid en Justitie.

Vragen van het lid Kuzu (Groep Kuzu/Öztürk) aan de Minister van Veiligheid en Justitie over het bericht dat een man op social media dreigt met massamoord op Turkse Nederlanders

1. Bent u bekend met het bericht ‘Koerdische man uit Duitsland dreigt met massamoord op Turken in Nederland’?[1]

2. Bent u bereid om, eventueel in samenwerking met de Duitse autoriteiten, de identiteit van de persoon in de video te achterhalen? Zo nee, waarom niet?

3. Heeft deze persoon banden met de PKK, een organisatie die binnen de Europese Unie, de NAVO en Nederland op de lijst van terroristische organisaties staat?

4. Is er sprake van activiteiten van de terreurorganisatie PKK in Nederland? Zo ja, welke? En wat gaat u hiertegen doen?

5. Gaat er op dit moment een dreigingsbeeld naar Nederlanders, en in het bijzonder Koerdische en Turkse Nederlanders, uit van de PKK in Nederland? Zo ja, welke maatregelen gaat u hiertegen nemen?

6. Gaat er op dit moment een dreigingsbeeld naar evenementen in zijn algemeenheid, en in het bijzonder naar evenementen van een Turks-Nederlandse of Koerdisch-Nederlandse signatuur, uit van de PKK in Nederland? Zo ja, wat gaat u hier, in samenspraak met de lokale autoriteiten, aan doen?

[1] https://dutchturks.nl/video-koerdische-man-dreigt-met-massamoord-op-turken-in-nederland/ ”