Home Nieuws Kamerleden christelijke partijen CU-SGP valideren oorlogsmisdaad door Israël

Kamerleden christelijke partijen CU-SGP valideren oorlogsmisdaad door Israël

Kamerleden van de christelijke partijen SGP en ChristenUnie valideren de illegale Israëlische annexatie van Jeruzalem in 1967. Joël Voordewind en Kees van der Staaij, beiden overtuigd zionist, juichen het besluit van de Amerikaanse president om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen toe.

Advertentie

Joël Voordewind van de ChristenUnie en Kees van der Staaij van de SGP laten beiden via Twitter weten de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël een goede zaak te vinden. Volgens Voordewind moet ook de Nederlandse ambassade naar West-Jeruzalem.

Ook Tweede Kamerlid Kees van der Staaij van de fundamentalistische christelijke partij SGP vindt het een goede zaak dat Trump de illegale annexatie van Jeruzalem door Israël valideert. Volgens van der Staaij moet ook de Nederlandse ambassade verplaatst worden naar Jeruzalem. Hiermee gaan beide Kamerleden in tegen het officiële Nederlandse standpunt. Nederland steunt officieel de grenzen van voor 4 juni 1967 (voor de 6-daagse oorlog) als uitgangspunt voor de tweestatenoplossing. De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra noemt het roekeloze besluit van de Amerikaanse president Trump onverstandig en contraproductief.

Naast de christelijke partijen SGP en CU, juichen ook de extreemrechtse partijen PVV en FvD het besluit van Trump toe.