Home Nieuws Kamer wil verplichte lessen LHBTI-acceptatie op MBO, DENK stemt VOOR, VVD, FvD...

Kamer wil verplichte lessen LHBTI-acceptatie op MBO, DENK stemt VOOR, VVD, FvD en christelijke partijen TEGEN

Met uitzondering van VVD, FvD en SGP wil de hele Tweede Kamer dat de overheid scholen gaat bestraffen die weigeren aandacht te besteden aan seksuele diversiteit. De Kamer wil ook dat MBO-scholen verplicht aandacht moeten besteden aan LBHTI-acceptatie.

Advertentie

De motie is ingediend door SP-Kamerlid Jasper van Dijk en is bedoeld om seksuele diversiteit onder de aandacht van leerlingen te brengen. Scholen die weigeren om eraan mee te werken, moeten van de Kamer een financiële sanctie krijgen. Volgens van Dijk moet de voorlichting bijdragen aan de bestrijding van discriminatie.

Op 20% van de lagere en middelbare scholen zou volgens de Inspectie van Onderwijs geen onderwijs over LHBTI gegeven worden, terwijl dat sinds 2012 verplicht is.

Ook vindt de Kamer dat lessen over LHBTI-acceptatie op MBO-scholen verplicht moeten worden. Zo’n 40% van de scholen geeft die lessen nog niet. De VVD, Forum voor Democratie en de christelijke en fundamentalistische partijen CDA, ChristenUnie en SGP stemden tegen die motie. Alle andere partijen, inclusief DENK, stemden voor de motie.