Home Nieuws “Journalisten zetten bronnen aan om valse informatie over DENK te helpen verspreiden”

“Journalisten zetten bronnen aan om valse informatie over DENK te helpen verspreiden”

De politieke partij DENK zegt in een persbericht dat het overweegt om aangifte te doen tegen twee parlementair journalisten omdat zij volgens hen bronnen aan zouden hebben gezet om valse informatie over DENK te verspreiden.

Advertentie

Het zou volgens DENK gaan om BNNVARA journalisten Peter Kee en David van der Wilde, die een ex-opdrachtgever van DENK zouden hebben aangespoord om valse informatie en beschuldigingen over DENK te verzinnen. DENK zegt om deze reden gerechtelijke stappen te ondernemen in de richting van Peter Kee en David van der Wilde.

Het verhaal, hoe journalisten Peter Kee en David van der Wilde DENK in de val wilde lokken, heeft DENK in een video uiteengezet. De conclusies zijn stuitend. Om hun item te maken verleidden zij hun enige bron, vroegen die bron om valse informatie te verzinnen, schonden zij ethische en journalistieke codes en de Nieuwspoortcode. Het BNNVARA programma De Nieuws BV is voornemens morgen een onvolledig item te publiceren over DENK. Op herhaaldelijk verzoek van DENK om live in de uitzending te mogen reageren werd met gelegenheidsargumenten geweigerd. Wat DENK betreft is dit geenszins deugdelijke en transparante journalistiek. De inhoud van het item is gebaseerd op één bron, die de afgelopen maanden dubbelspel speelde. Het was diezelfde bron die DENK voorzag van schokkende informatie over de werkwijze van deze twee journalisten. De twee journalisten van BNNVARA houden in deze ook geen rekening met de stelregel, één bron is geen bron,” aldus DENK in de verklaring.

Dinsdagavond publiceerde DENK een uitgebreide uitzending aan het onderwerp, via haar eigen Sociale Media-kanaal DENK TV.