Home Nieuws Journalisten mishandeld door kerkgangers

Journalisten mishandeld door kerkgangers

Urk

Meerdere journalisten zijn vandaag aangevallen en mishandeld door kerkgangers in Urk en Krimpen aan den IJssel. Twee mannen die een verslaggever van Powned aanvielen kregen een waarschuwing van ome agent die de mishandeling van dichtbij zag gebeuren en riep dat ze moesten ‘kappen’ en ‘wegwezen’.

Advertentie

Ondanks de coronapandemie houden kerken in het streng gelovige Urk en Krimpen aan den IJssel nog steeds kerkdiensten waar honderden mensen aan deelnemen. Journalisten die verslag wilden doen van die kerkdiensten werden op meerdere plekken aangevallen en mishandeld.

In Urk werd een journalist van RTV Rijnmond aangevallen en in zijn buik geschopt. De man vervolgde zijn weg naar de kerkdienst, maar werd later toch uit de kerkdienst gehaald door een bemiddelaar en gearresteerd. Een andere kerkganger reed met zijn BMW in op een verslaggever van Powned terwijl zijn kind in de voorstoel zit. De Powned verslaggever wordt even later onder het toeziend oog van een politieagent aangevallen en mishandeld door twee mannen die vervolgens op hun gemak weglopen. De auto van een journalist van de Stentor werd bekogeld met eieren.