Home Opinie Joodse rabbijn: “Antisemitisme is joodse hobby geworden”

Joodse rabbijn: “Antisemitisme is joodse hobby geworden”

Voor veel Nederlandse Joden is het antisemitisme een hobby geworden.

Dat zegt Rabbijn Lody van der Kamp in een interview met Volzin Magazine vrijdag. Volgens de Rabbijn zijn antisemieten niet het probleem, maar de joden zelf. Hij zegt dat joden die niet terugkeren naar hun religieuze wortels geen toekomst hebben.

Advertentie

De rabbijn spreekt van een hobbymatige obsessie voor antisemitisme door joden, als iets om in te geloven en iets over te roepen. Volgens hem zitten joden in Nederland vastgebakken in de slachtofferrol. Zo sterk dat het een slachtofferrol is.

“Maar daarin wordt een hele grote denkfout gemaakt, want er is geen sprake van opkomend antisemitisme. Het heeft niets met de realiteit te maken. Er zijn Joden die denken dat alle terroristen moslims zijn, waardoor ze elke moslim wantrouwen. Dat is toch de wereld op z’n kop? Door zo vast te houden aan die slachtofferrol, en overal antisemitisme in te zien, kom je als gemeenschap geen stap verder.”

Volgens de rabbijn zijn seculiere joden teveel bezig met subjectieve en irreële angsten en zijn ze weinig toekomstgericht, doordat ze het religieuze ontberen.