Home Nieuws Joodse raad Duitsland neemt het op voor moslims – PEGIDA

Joodse raad Duitsland neemt het op voor moslims – PEGIDA

Duizenden mensen komen inmiddels samen bij protestmarsen van de rechts-extremistische Duitse PEGIDA beweging “tegen een vermeende islamisering van Duitsland”. De “Zentralrat der Juden” (Centraal Joodse Raad) veroordeelt hun vijandigheid en schaart zich achter Duitse moslims. Dat meldt der Spiegel Online.

Advertentie

De beweging “Patriottische Europeanen tegen de islamisering van het Westen” (Pegida) heeft duizenden supporters tijdens protesten in Dresden achter zich staan. Pegida heeft zelfs uitlopers in andere Duitse steden, waar meer en meer mensen hun steun betuigen aan de anti-islamitische beweging. De Centrale Raad van de Joden in Duitsland heeft zich onlangs vierkant achter de moslims in Duitsland geschaard en neemt het in een persbericht op voor de moslims in Duitsland.

De angst voor terrorisme zou volgens hem worden “uitgebuit” om een hele religie te denigreren, zei de voorzitter van de Centrale Raad, Josef Schuster. Dit is “volstrekt onaanvaardbaar”, verklaarde hij.

“Terwijl islamitisch extremisme serieus moet worden genomen evenals andere extremistische bewegingen, zijn de beschuldigingen van de Pegida beweging, dat Duitsland een staat met de islam als staatsgodsdienst zou worden absurd. Alsof met het bestaan van rechts-extremisten morgen de Nazi –dictatuur weer zal herrijzen.”

Schuster waarschuwt eerder voor de gevaren van Pegida: “We moeten Pegida op geen enkele wijze onderschatten. De beweging is uiterst gevaarlijk ..” Onder de demonstranten zouden “Sympathisanten van neonazi partijen” zich mengen die denken dat ze “hun racisme en vreemdelingenhaat eindelijk vrij uit mogen leven”, aldus de voorzitter van de Centrale Joodse Raad in Duitsland.

VIDEO: DEMONSTRATIE DRESDEN, toespraak leider PEGIDA Lutz Bachmann: