Home Nieuws Joodse minister: “onthoofd Arabieren die tegen Israël zijn”

Joodse minister: “onthoofd Arabieren die tegen Israël zijn”

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman heeft gezegd dat Arabische burgers die niet loyaal zijn aan de staat Israël onthoofd moeten worden met een bijl.

De minister en leider van de Yisrael Beiteinu partij en een uitgesproken criticus van de Arabische bevolking van Israël, maakte de bloeddorstige opmerkingen op zondag in een toespraak op een verkiezingsbijeenkomst gehouden in de Israëlische stad Herzliya.

“Degenen die met ons zijn verdienen alles, maar zij die tegen ons zijn verdienen het om hun hoofden afgehakt te hebben met een bijl,” zei de ultra-nationalistische joodse politicus.

Lieberman blijft de enige minister van buitenlandse zaken in de wereld die niet officieel in het land woont dat hij vertegenwoordigt, met een woning in de illegale Israëlische nederzetting Nokdim op de Westelijke Jordaanoever.

Lieberman werd geboren in Moldavië waar hij in zijn jongere jaren als portier bij een nachtclub werkte. Hij werkte daarna als omroeper in Bakoe, voordat hij naar Israël vertrok om zich te vestigen in de illegale nederzetting Nokdim, waar hij tot op de dag van vandaag nog woont. Zijn partij, de Yisrael Beiteinu werpt zich op als vertegenwoordiger van Russische joden die zich in Palestina hebben gevestigd.