Home Nieuws Joodse man aangevallen en uit huis verdreven na kritiek op Israël

Joodse man aangevallen en uit huis verdreven na kritiek op Israël

Een orthodox joodse man werd gedwongen om te vertrekken uit zijn huis in Engeland na kritiek te hebben geuit op Israël vanwege de Gaza oorlog bij een demonstratie. Dat meldt de krant Manchester Evening News op haar website.

Advertentie

Zijn huis in Manchester werd tweemaal bekogeld met eieren, men sprayde graffiti op zijn woning en gooiden zijn ramen in. Ook zijn auto werd bespoten met rode verf, dat meldde de Manchester Evening News op zondag.

De man is uiteindelijk verhuisd nadat hij was aangevallen door een menigte van 30 personen, volgens de krant.

De Britse politie onderzoekt de incidenten en behandelt ze als haatmisdrijven. De vernielingen begonnen aan het einde van juli, terwijl de verwoesting in Gaza in volle gang was. Israël en Hamas zijn inmiddels ingestemd met een staakt-het-vuren.

De man sprak zich naar verluid uit tegen de Israëlische bombardementen op de Gazastrook in het centrum van Manchester, waar de pro-Palestijnse en pro-Israëlische protesten werden gehouden en ook sprak hij daar over zijn visie in de gemeenschap.

“Ik heb hier al vele jaren gewoond en ik heb nog nooit een situatie gekend waar Joden zich tegen elkaar keren,” verklaarde een buurman tegenover Manchester Evening News.