Home Nieuws Joodse activisten protesteren tegen opening Amerikaanse bezettingsambassade in Jeruzalem

Joodse activisten protesteren tegen opening Amerikaanse bezettingsambassade in Jeruzalem

Amerikaanse joden van de organisatie IfNotNow protesteren maandag tegen de opening van de illegale Amerikaanse ambassade in Jeruzalem. Het verplaatsen van de ambassade naar bezet gebied, is in strijd met het internationaal recht.

Advertentie

Met borden waarop “De Joodse toekomst, eist een Palestijnse vrijheid” staat marcheerden, jonge Amerikaanse joden in Washington en blokkeerden ze een kruispunt vlakbij het Trump Hotel.

Leden van IfNotNow willen dat de joodse gemeenschap stopt met het steunen van de misdaden tegen de Palestijnse bevolking en de illegale Israëlische bezetting van Palestina.

Een overweldigende meerderheid van landen hebben in december in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties voor een resolutie gestemd waarin de Verenigde Staten wordt opgeroepen om haar beslissing terug te draaien waarin Jeruzalem als hoofdstad van Israël wordt erkend. Met de verhuizing van de ambassade naar Jeruzalem legt Amerika deze oproep naast zich neer.

Terwijl Joden in Washington demonstreren tegen de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem, is één van de hoogwaardigheidsbekleders bij de opening in Jeruzalem de antisemitische en tegelijk christenzionistische pastoor Robert Jeffress.