Home Nieuws Joods-Amerikaanse jongeren blokkeren ultrazionistische conferentie AIPAC

Joods-Amerikaanse jongeren blokkeren ultrazionistische conferentie AIPAC

Meer dan 1.000 joden en bondgenoten hebben zondag geprotesteerd namens de organisatie IfNotNow tegen de jaarlijkse conferentie van de Amerikaans-Israëlische lobbygroep AIPAC, de grootste ultrazionistische pro-Israël groep in de joods-Amerikaanse gemeenschap.

Advertentie

De groep protesteerde binnen en buiten het gebouw waar de AIPAC-conferentie werd gehouden en blokkeerde beide ingangen voor korte tijd. Binnen werd een banner getoond met de tekst “IfNotNow rejects AIPAC and the Occupation #JewishResistance” tegen de illegale Israëlische bezetting van Palestina.

Demonstranten van IfNotNow werden buiten het gebouw ook aangevallen door de extreem gewelddadige pro-Israël terreurgroep Jewish Defense League.

IfNotNow demonstreert op de 50e jaargang sinds de Israëlische bezetting van Palestina en benadrukt dat AIPAC meer dan andere joodse instituten de bezetting in een patstelling heeft gebracht en de effecten van de bezetting heeft genormaliseerd in de joods-Amerikaanse gemeenschap.

IfNotNow is een joodse organisatie die de steun vanuit de joods-Amerikaanse gemeenschap voor de bezetting wil beëindigen en pleit voor vrijheid en waardigheid voor alle Israëli’s en Palestijnen. De organisatie helpt ook bij het leiden van de #JewishResistance tegen de Trump-regering. De groep heeft in de afgelopen maanden gedemonstreerd tegen Stephen Bannon, Donald Trump en het falen aangekaart van de joods-Amerikaanse groepen die geen actie ondernemen tegen hen.