Home Overig Jongerenbeweging DENK zet Kabinet te koop op Marktplaats

Jongerenbeweging DENK zet Kabinet te koop op Marktplaats

De jongerenbeweging van de politieke partij DENK, Jongerenbeweging OPPOSITIE, heeft zondagmiddag het Kabinet Rutte II te koop gezet op de website Marktplaats. De verkoop is bedoeld als ludieke actie.

In de advertentietekst geven de verkopers aan dat een gemotiveerde groep mensen een nieuwe uitdaging zoeken in de maatschappelijke dienstverlening wegens een aflopend dienstverband, daarmee doelend op de naderende parlementsverkiezingen in maart 2017. De regeringspartijen staan dramatisch laag in de laatste peilingen, terwijl kiezers weglopen bij de centrumpartijen.

Enkele kopers hebben reeds een bod uitgebracht op het kabinet, dat onder witgoed en apparatuur is aangeboden. De advertentie werd naar aanleiding van verschillende meldingen vrijwel meteen offline gehaald door marktplaats. Ook een tweede advertentie was niet een lang leven beschoren.

Hieronder leest u de exacte advertentietekst zoals op marktplaats verschenen is:

“Gemotiveerde groep mensen zoekt wegens aflopend dienstverband nieuwe uitdaging in de maatschappelijke dienstverlening.

Rutte:
Ik ga altijd met een lach naar mijn werk. Ik geef nooit op totdat ik me heb
ingevochten. Ik heb de kwaliteit om grote groepen mensen met loze beloftes voor me te winnen. Heb hulp nodig bij het ontwikkelen van mijn uitspraak van de Engelse taal. Mijn motto: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Dijsselbloem:
Ik ben een economisch ingestelde man met een grote liefde voor Griekenland. Niet de mens, maar de cijfers staan centraal bij mij. Ik bezuinig met een lach. Hulp nodig bij het ontwikkelen van gevoelens. Voor referentie: neem contact op met Varoufakis.

Koenders:
Ik ben een secure en belezen man, met een eloquente uitstraling.
Ik ben goed inzetbaar als dagvoorzitter en presentator van spelshows. Werktermijnen met risico op uitloop, wegens het systematisch afwachten van een strategisch moment.

Asscher:
Ik ben een onderzoeker waarbij rapportages altijd de gewenste
resulaten opleveren! Door gefaalde investering van 300 miljoen in de
sectorplannen, heb ik wel assistentie nodig bij arbeidsmarktbeleid. Ik zal
nooit mijn excuses aanbieden.

Van der Steur:
Ik ben de recordhouder moties van wantrouwen. Ik voel me, i.t.t.
collega Asscher, niet te groot om mijn excuses aan te bieden. Daarnaast ben ik goed in het schrijven van persberichten. Ik voer altijd een nauwkeurige administratie met een gedetailleerd archief aan bonnetjes. Heb coaching nodig bij het leiden van ICT’ers.

Voor (bij voorkeur Duitse of Amerikaanse) opdrachtgevers:
markie_deboss@gmail.com
Betrekken van andere kabinetsleden
bespreekbaar.”