Home Overig Jongeman in bus wil broodje niet wegleggen en wordt gearresteerd

Jongeman in bus wil broodje niet wegleggen en wordt gearresteerd

Op sociale media is veel roering ontstaan over de arrestatie van een jongeman, omdat hij zijn boterham niet weg wilde leggen in de bus. De politiemacht lijkt massaal uitgerukt te zijn om de boterhameter in de boeien te slaan.

Advertentie

De film is woensdagavond op Facebook geplaatst door een jongeman uit Tilburg en in de eerste drie uur meer dan 2.200 keer gedeeld en 140.000 keer bekeken.

Tekst bij de video luidt als volgt:

Over onnodig politiegeweld gesproken.. Jongen wil broodje niet wegleggen, jongen doet, buiten het niet mogen eten in de bus, niks fout. Niet gescholden niet bedreigd niks.. buschauffeur belt toch politie en komen opdagen met 13 man!! Jongen verzet zich en krijgt flinke klappen… ronduit belachelijk hoe de politie hier optreed, totaal onnodig… schaam je..

Ik zat er vanaf het begin bij, en hij wilde zijn broodje niet wegleggen. Busschauffeur zegt ik ga niet rijden voordat jij je broodje weg legt. Dus busschauffer wacht 10 minuten tot ie eindelijk gaat rijden omdat de rest van de mensen in de bus gingen zeiken dat ie moest rijden. Toen heeft ie politie gebeld omdat hij zich “niet veilig” voelde. Dat is alles. En met zeiken bedoel ik niet bedreigen of uitschelden. Dr was niks om je “niet veilig” bij te voelen.

Dit is het resultaat.

VARA-website Joop.nl, die met de politie in Tilburg sprak, schrijft dat het zou gaan om een 25-jarige man en zijn vader die etend in de bus stapten en zich niet conformeerden aan de huisregels. Na enkele minuten stil te hebben gestaan bij de halte en nadat andere passagiers zich ermee bemoeiden, staakten vader en zoon het eten, om enkele haltes verderop weer verder te eten. Daarop zette de buschauffeur de bus aan de kant en vroeg de mannen om te stoppen met eten. Toen hieraan geen gehoord werd gegeven, werd besloten om de politie in te schakelen.

Joop schrijft:

De vader gehoorzaamde, maar de zoon bleef zitten en zou de agenten hebben uitgescholden. Daarop hebben de agenten hem aangehouden, waarbij de man zou hebben geslagen en geschopt.

De agressie van de agenten ten opzichte van de 25-jarige man, zoals te zien is op de videobeelden, was volgens de woordvoerder noodzakelijk ‘om de situatie onder controle te krijgen en zijn verzet te staken’.

De man kon uiteindelijk worden aangehouden en bevindt zich in voorlopige hechtenis.