Home Nieuws Jongeman die ballon wilde omhalen opgenomen in selectie Turkse voetbalclub

Jongeman die ballon wilde omhalen opgenomen in selectie Turkse voetbalclub

De Turkse jongeman Gülbay Türkücü (23) die bekend is geworden nadat hij midden op straat een ballon wilde omhalen in Ankara, traint tegenwoordig mee met Elbistan Belediyespor, een amateurclub uit Kahramanmaras. Türkücü geeft aan dat het zijn droom is om zo goed als Cristiano Ronaldo te worden.

Beelden van de man, genomen van een beveiligingscamera in Ankara, belandden op sociale media en werden een regelrechte hit. Op de beelden is te zien hoe een wandelende man een aanwaaiende ballon prepareert voor een omhaal en uiteindelijk zelfs de poging daartoe onderneemt. Na de mislukte poging trekt de jongeman zijn uitgeschoten schoen weer aan en wandelt rustig verder. Familie van de jongeman, Gülbey Türkücü, bleek al drie maanden op zoek te zijn naar hem. Türkücü was drie maanden voor de video viraal ging, weggelopen van zijn huis in Kahramanmaras. Türkücü heeft psychologische problemen en loopt vaker verward weg van huis.

Türkücü werd na een grondig psychiatrisch onderzoek in het AMC Gülhane Ziekenhuis in Ankara naar zijn familie in Elbistan gestuurd. De lokale voetbalclub heeft hem, naar nu blijkt, opgenomen in de trainingsselectie, waar hij zijn droom mag verwezenlijken om zo goed als zijn idool Cristiano Ronaldo te worden.

Tegenover media verklaart Türkücü dat hij altijd al voetballer wilde worden en zegt dat hij erg gelukkig is dat hij zijn droom mag verwezenlijken bij de club in zijn woonplaats. Volgens de trainer van Elbistan Belediyespor is het de bedoeling dat Türkücü in de toekomst ook wordt opgenomen in de wedstrijdselecties.

De trainer van Elbistan Belediyespor Mutlu Dogan zegt dat hij Türkücü al langer kent en ook zijn nieuwsgierigheid naar de voetbalsport kent. Volgens Dogan zal Türkücü taken toegewezen krijgen in sommige wedstrijden. “Hij moet werken en zijn shirt verdienen. Hij is voortaan een onderdeel van ons team. Ik wens hem veel succes,” aldus Dogan.