Home Nieuws Joden tegen zionisme: “Ontmantel Israël, hulp aan Israël niet in belang van...

Joden tegen zionisme: “Ontmantel Israël, hulp aan Israël niet in belang van joden”

Anadolu Agency

Anti-zionistische joodse religieuzen hebben dinsdag tijdens een gesprek met de Turkse president Erdogan in Londen hun steun en solidariteit voor Palestina uitgesproken en de Israëlische Staat bekritiseerd na het doodschieten van zo’n zestig ongewapende demonstranten.

Advertentie

Rabbijn Elahanan Beck ontmoette dinsdag de Turkse president, de Turkse EU-minister Omer Celik en presidentieel woordvoerder Ibrahim Kalin in het hotel waar de Turkse president verbleef.

Elahanan Beck, opperrabbijn van dee Neturei Karta: “We moeten ons realiseren en begrijpen dat het helpen van de Israëlische Staat niet in het belang van joden is.”

Neturei Karta is een orthodox joodse beweging die geloven dat de Zionistische zaak voor het creëren van Israël in het Midden Oosten in tegenspraak is met joodse religieuze leringen. Zij geloven dat alleen de Messias deze kan creëren. Leden van de groep protesteren openlijk tegen Israël en steunen de Palestijnse zaak.

De zionisten zeggen dat ze een veilige haven voor joodse mensen willen, joden willen helpen, maar dit is onwaar. De meest gevaarlijke plek vandaag de dag voor de joodse bevolking, om maar niet te spreken over de Palestijnen, maar zelfs voor Joden, is in de Israëlische Staat,” zegt Beck. “We zijn tegen de Israëlische Staat. We zijn tegen bezetters en we willen vrede naar de regio brengen,” zo vervolgt de Rabbijn, die wil dat de Israëlische Staat vreedzaam wordt ontmanteld en teruggegeven wordt aan de Palestijnen, zodat joden en moslims in vrede kunnen leven.

Kritiek op de misdaden tegen de menselijkheid van Israël, het handhaven van de illegale belegering van Gaza, het annexeren van Palestijnse gronden en uitdrijven van Palestijnen, neemt wereldwijd toe en groeit ook binnen de joodse gemeenschap. Hoewel extreemrechtse zionistische haviken het debat domineren en claimen voor alle joden te spreken, zwellen geluiden van liberale en gewetensvolle joden ook aan. In Nederland is Een Ander Joods Geluid daar een goed voorbeeld van, terwijl in de Verenigde Staten de groep IfNotNow demonstreerde tegen de opening van de illegale Amerikaanse bezettingsambassade in Jeruzalem.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Haham'dan dünya liderlerine mesaj: Yahudilere yardımcı olmak istiyorsanız o zaman Türkiye Cumhurbaşkanının yaptığını yapın https://bit.ly/2wIQB9J

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Haham'dan dünya liderlerine mesaj: Siyonistlere yardımcı olmak Yahudi halkının çıkarına değil. Yahudilere yardımcı olmak istiyorsanız o zaman Türkiye Cumhurbaşkanının yaptığını yapın https://bit.ly/2wIQB9J

Geplaatst door Star Gazete op dinsdag 15 mei 2018