Home Nieuws Je kunt eindelijk sneller doorrijden bij de Turkse grens

Je kunt eindelijk sneller doorrijden bij de Turkse grens

Turkse burgers die Turkije binnen willen gaan met voertuigen met buitenlandse kentekenplaten kunnen voortaan sneller en gemakkelijker langs de douanecontrole.

Dit kan door een “Vooraf ingevulde registratie voor privé-voertuigen” in te vullen die door het ministerie van Handel en Douanezaken beschikbaar is gesteld.

Advertentie

Door het gebruiken van deze mogelijkheid via de smartphone of een PC of tablet, kunnen Turkse staatsburgers hun T.C. paspoortnummer, kentekenbewijs en verzekeringsbewijzen zelfstandig invoeren in het systeem. De handeling die door een douanemedewerker plaatsvindt en zo’n 3-4 minuten per voertuig in beslag neemt, wordt zodoende beperkt tot een handeling van 15-30 seconden. Hiermee hoopt het ministerie ook de algehele wachttijden bij de grens te verkorten.

Douanebeambten die normaliter het gehele registratieproces uitvoeren, zullen indien paspoortgegevens en andere noodzakelijke gegevens correct zijn ingevoerd, slechts een vergelijking maken. Het ministerie verzoekt burgers om alle gegevens zorgvuldig in te voeren, zodat er geen onnodige extra handelingen verricht hoeven te worden om fouten te herstellen.

Burgers die vooraf een registratie invullen en naar de grensovergang komen, kunnen bij Kapikule via snelbanen Turkije binnengaan. Indien nodig zullen ook bij andere grensovergangen de nodige snelbanen worden geopend. De pre-registratie kan in het Turks en Engels ingevuld worden via de WEBSITE van het ministerie.

De pre-registratie wordt maximaal 15 dagen in het systeem bewaard. Het is daarom aan te raden om niet langer dan vijftien dagen voor de aankomstdag bij de grensovergang het online formulier in te vullen.

Een voorbeeld van het aanmeldformulier.

VOORBEELD
VOORBEELD