Home Nieuws Je bent 9 en bang om dood te gaan – Dijkhoff: “Ja....

Je bent 9 en bang om dood te gaan – Dijkhoff: “Ja. Ja, dus?”

Bizarre opmerkingen van Klaas Dijkhoff bij Boos van Tim Hofman uit de docu Terug naar je eigen land. Hofman gaat met jonge vluchtelingen op stap naar de Tweede Kamer en spreekt daar met verschillende politici, waaronder VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. De 9-jarige Nemr die hem interviewt vreest voor zijn leven als hij uitgezet wordt naar Irak. Dijkhoff reageert apathisch ‘Ja, ja dus?’.

In Nederland verblijven volgens een petitie die is opgestart door Tim Hofman en het team van Boos ongeveer 400 kinderen van migranten/vluchtelingen die hier geboren zijn of langer dan vijf jaar wonen. Zij lopen bewezen psychologische schade op als zij uitgezet worden naar hun land van herkomst (of dat van hun ouders). Daarom is Hofman een petitie voor een kinderpardon opgestart dat wél werkt.

Nemr (9) interviewt de fractievoorzitter van de VVD Klaas Dijkhoff, wanneer Hofman de vraag aan Nemr stelt wat er zou gebeuren als Nemr uitgezet wordt naar Irak. Nemr reageert slechts met het woord ‘Dood‘, iets waar een 9-jarige niet voor hoort te vrezen. Dijkhoff kijkt Hofman daarop aan en zegt vervolgens ‘Ja. Ja, dus?‘.

Hofman: ‘Ja, ik denk ik leg het je toch effe voor wat er in zo’n kinderhoofdje gebeurt‘. Dijkhoff reageert vervolgens dat de afweging van bestuurders en de rechters is dat het daar niet zo onveilig is.

Vreedzame multi-etnische samenleving

De uitspraken van Dijkhoff bieden tegelijk een antwoord op de vraag die de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok in juli formuleerde: “Noem mij een voorbeeld, van een multi-etnische of multiculturele samenleving, waar de oorspronkelijke bevolking nog woont. (….) En waar een vreedzaam samenlevingsverband is. Ik ken hem niet“. Kennelijk weet Klaas Dijkhoff iets wat Stef Blok nog niet wist, namelijk dat Irak een vreedzaam samenlevingsverband kent voor een 9-jarig kind dat hier in Nederland is geboren en getogen.

Fragment vanaf 42.00 minuten.

Schokkend: is de minister van BuZa Stef Blok vervangen door een schedelmetende aluhoed-kloon?

Stef Blok’s remedie is erger dan de ziekte