Home Opinie Jan Roos (GeenStijl) veroorzaakt onnodig ophef

Jan Roos (GeenStijl) veroorzaakt onnodig ophef

De ex-Pownoster en professionele moslimhater islamcriticus en provocateur Jan Roos Tweette gisteravond dat hij is “Aangevallen door 12 Marokkanen in Amsterdam-West met stokken, ijzeren staven en stenen, omdat hij bij Powned heeft gewerkt”, u weet wel, de omroepstichting die camerabeelden jatte leende van journalist Kevin P. Roberson om er net zolang in te knippen en plakken tot het gewenste resultaat is bereikt. Of van de omroepdirecteur die een foto tweette van een kind dat uitgemaakt zou zijn voor racist door anti-zwarte-piet-activisten. Allemaal gelogen en verdraaid dus.

Advertentie

Maar goed, Jan Roos tweette dus dat hij is aangevallen door Marokkanen terwijl hij alleen maar de parkeermeter ging bijvullen en ineens oog in oog stond met bloeddorstige en agressieve jongeren die hem allemaal even “De k*nkermoeder gingen neuken”, aldus Roos. Hij zou naar eigen zeggen gevochten hebben voor zijn leven en ze zouden de straatstenen eruit hebben gerukt om hem ermee te bekogelen.

Vandaag publiceerde Twitteraar @Exogeen of StraatMarokkaan een gesprek tussen hem en een buurtbewoner over het incident, oftewel “What really happened”:

Ik twijfel ernstig aan de waarheidsgetrouwheid van Roos zijn verhaal en wel om de volgende tien redenen:
1. Jan Roos werkte bij Powned die er een kostwinning van heeft gemaakt om zaken te verdraaien en uit te vergroten.
2. Er zijn geen stokken, ijzeren staven en stenen gezien in de straat (Pas een dag later wordt er een foto aangeleverd door Jan Roos via Twitter. Hij kan de klinkers er ook zelf uitgerukt hebben).
3. Jan Roos werkt sinds kort bij het moreel failliete Geen Stijl dat zich in april 2004 ophief omdat het naar eigen zeggen verregaande doodsbedreigingen ontving. Later bleek de boel bij elkaar gelogen voor publiciteit.
4. De komst van Jan Roos is bij het Geen Stijl publiek niet goed gevallen. Een paar scheldende kwajongens komt je dan goed uit als je je even het mannetje wilt voelen door een paar vlegels streng toe te spreken. Dan kun je op Twitter altijd zeggen dat je bent aangevallen door Marokkanen en voor je leven hebt moeten vechten. Er is toch niemand van je racistische volgerspubliek die je verhaal in twijfel zal trekken. Ze zullen het zelfs Pavloviaans onderkwijlen.
5. Jan Roos besluit geen aangifte te doen over de bijna-lynchpartij, terwijl hij wel aangifte deed tegen de nationale kop van jut, Quincy Gario, nadat hij door Gario na zijn zoveelste racistische rant uitgemaakt is voor racist. Zeg nou eerlijk, Roos racist? Is de Paus Katholiek?
6. Jan Roos.
7. Jan Roos.
8. Jan Roos.
9. Jan Roos.
10. Jan Roos.

Vervolgens gebeurt er iets opmerkelijks (NOT). Wethouder in Den Bosch, Jos van Son, Tweet “@LavieJanRoos probeer je de #charliehebdo van Nederland uit te hangen? Ga toch weg #CharlieHebNix “Wie wind zaait zal storm oogsten”. En wordt vervolgens vogelvrij verklaard door domrechtse Arabierenhaters pro-Israël tokkies, omdat hij gebruik maakt van zijn vrije meningsuiting in zijn naïviteit dat de vrijheid van meningsuiting in Nederland voor iedereen geldt. Zijn telefoon moet roodgloeiend gestaan hebben nadat het journailleriool de wethouder vogelvrij verklaarde. (UPDATE: De wethouder heeft verklaard dat zijn account is gehackt. Zoals toen met die VVD mevrouw Marian Propstra, die stelde dat er een hek om moslims heen moest, wat tot nauwelijks ophef leidde…). 

Of Jan Roos een liegende moslimhatende racistische klootzak is, laat ik aan jullie over. Teveel vrijheid van meningsuiting is in Nederland helaas niet toegestaan. Wat ik wel kan zeggen is, hoe racistisch en vervelend iemand ook is, geweld is niet een oplossing. Het verzinnen van en opblazen van gebeurtenissen en je racistische volgers ophitsen ook niet.

UPDATE: Jan Roos liep gisteren volgens ooggetuigen te zwaaien met een kapmes van wel een halve meter lang en riep racistische teksten naar de jongens die kleine voorwerpen naar hem gooiden. Het Parool maakte daar melding van. 

Jan was volgens een bewoner druk bezig met het dreigend zwaaien met een kapmes en het uiten van allerlei racistische teksten. 1 van de jongens zou Roos herkend hebben en er zouden in totaal vijf jongens naar hem toegelopen zijn en vroegen hem of hij van Powned was, waarop hij een kapmes uit zijn auto haalde en zei “Ik hak jullie kankerkoppen eraf”. 

Tweetroll:

 


MEER HIERVAN? HELP ONS DAN GROEIEN. De NOS heeft een budget van tientallen miljoenen euro’s per jaar, POWNED heeft 52.000 vaste leden. Wij doen wat we doen met de steun van zo’n 30 mensen. Wil je DutchTurks helpen groeien en ons bereik vergroten, steun ons dan maandelijks en help ons professionaliseren. Bezoek www.dutchturks.nl/steun-ons voor meer informatie. Wil je maandelijks helpen, maar vind je €7,- euro teveel? Rond de transactie in bovenstaande link af en stuur ons een mail naar stichting@dutchturks.nl met het bedrag dat je maandelijks wenst te doneren, dan passen we direct je maandbedrag aan.