Home Nieuws IYI Parti communicatiestrateeg Kerim Çoraklik aangehouden om FETÖ-banden

IYI Parti communicatiestrateeg Kerim Çoraklik aangehouden om FETÖ-banden

IYI Parti communicatiestrateeg Kerim Çoraklik is dinsdag aangehouden om propaganda voor FETÖ (Fethullahistische Terreurorganisatie). Çoraklik was verantwoordelijk voor de Sociale Media strategie van de door ex-MHP parlementslid Meral Aksener opgerichte IYI Partij.

Çoraklik is door de politie in Istanbul aangehouden om propaganda voor FETÖ en overgebracht naar het politiebureau aan de Vatan Caddesi waar hij ten minste 7 dagen vastgehouden zal worden.

Kerim Çoraklik was verantwoordelijk voor de sociale media strategie van IYI Partij en communicatieadviseur van presidentskandidaat Meral Aksener. Volgens Turkse media heeft Çoraklik de Nationalistische beweging geïnfiltreerd met de Sociale Media groep ATA, maar zou hij bij iedere mogelijkheid hashtag-campagnes hebben gerund voor de FETÖ.

Volgens de Turkse krant Sozcu zouden hooggeplaatste leden van IYI Partij aan hen hebben verklaard dat Çoraklik geen Sociale Media adviseur is en niet beroepsmatig betrokken is bij de partij. Çoraklik was eerder al eens opgepakt op verdenking van FETÖ-banden maar was in september 2016 vrijgelaten.