Home Nieuws Istanbul getroffen door aardbeving

Istanbul getroffen door aardbeving

Donderdag zorgde een aardbeving in de grootste stad van Turkije, Istanbul, voor enige paniek. Volgens de Turkse noodhulpautoriteit AFAD vond de aardbeving in het zuidwesten van Istanbul plaats. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.

Advertentie

De aardbeving had een kracht van 5.8 op de schaal van Richter en vond plaats op zo’n 7 tot 11 kilometer diepte in de Zee van Marmara. Er zijn zeker 15 naschokken waargenomen.

Scholen en ziekenhuizen werden geëvacueerd en er is voor zover bekend geen grote schade of verlies aan mensenlevens. De gouverneur van Istanbul kondigde aan dat de scholen voor de rest van de dag gesloten zullen blijven. AFAD raadt mensen aan om geen beschadigde gebouwen binnen te gaan.

Eerder op de dag, rondom 12.00 uur lokale tijd, was er sprake van een korte schok van 2.9 op de schaal van Richter in Silivri, nabij Istanbul. Drie dagen geleden was er nog een aardbeving van 4,6 op de schaal van Richter.

Turkije heeft in de voorbije decennia te maken gehad met verwoestende aardbevingen, zoals die in 1999 waarbij meer dan 17.000 mensen om het leven kwamen. Turkije bevindt zich in een gebied van één van de meest actieve seismische zones bovenop meerdere breuklijnen.