Home Nieuws Istanbul – bus van Nederlandse makelij gaat in vlammen op

Istanbul – bus van Nederlandse makelij gaat in vlammen op

Een bus van Nederlandse makelij is vandaag in Istanbul in vlammen opgegaan als gevolg van een explosie tijdens een rit op de snelweg, dat meldt de Turkse krant Sabah.

Advertentie

De brand vond plaats in de wijk Bahçelievler van Istanbul, terwijl de metrobus op weg was naar de wijk Avcılar bij Sirinevler.

De passagiers werden meteen geëvacueerd en er zijn geen slachtoffers, volgens bronnen. Brandweerlieden zijn ingezet om de brand te blussen.
De metrobusroutes zijn in beide richtingen afgesloten. De route zal weer vrijgegeven worden zodra de bus verwijderd wordt.

Onder de operationele bussen van de stad zijn 50 Nederlandse bussen van het bedrijf Phileas, die werden aangekocht voor €1.200.000 door de Metropool gemeente van Istanbul in 2009. Het bedrijf was op 25 november 2014, precies 10 jaar na introductie al failliet verklaard.

In maart 2009 werden al 35 van de 50 voertuigen buiten dienst gesteld vanwege aanzienlijke problemen met de aandrijving. De bus zou niet krachtig genoeg zijn om hellingen te nemen.

Volgens de verkoper reden er tot 300 mensen mee in een voertuig dat op maximaal 230 personen is berekend.